Érdekes, Külföld

20 szokatlan dolog, amivel csak Japánban találkozhat az ember

Japán nem csak a villámgyors vonatai, a fejlett robottechnológiája és a gazdag hagyományai miatt egyedülálló, hanem tulajdonképpen minden olyan hétköznapi apróság miatt is, ami a világ más részein egyszerűen teljesen elképzelhetetlen. Ez lehet akár egy szuper-hosszú sárgarépa, egy szokatlan művészeti kiállítás, vagy olyan magas hófal, ami messze földről vonzza a turistákat. Az alábbi listán most ilyen és ehhez hasonló tipikus „japán furcsaságokat” gyűjtöttünk össze, melyekkel sehol máshol nem találkozhatnak a turisták.

 

 

 

1 Mobil kutyakozmetika.

2 Egészségügyi maszkokat árusító bolt.

3 Szennyvízcsatorna-kiállítás.


4 A világ legkisebb mozgólépcsője. 83 centiméter hosszú és csak 5 lépcsőfokból áll. A Kavaszakiban található szokatlan mozgólépcső még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült.

5 Néhány japán városban még ma is kék színűek a jelzőlámpák

6 Ez a Kanazavában található szökőkút mutatja a pontos időt.

7 Japánban hosszú ideig nem lehetett egész csirkét vagy pulykát kapni, ezért ha ilyen „örömökre” vágytak, akkor kénytelenek voltak a KFC-be menni – többek között karácsonykor is. Ez mára valódi hagyomány lett a japán lakosok körében, sokan mind a mai napig a KFC-be mennek karácsonyi vacsorára.



8 A nyulak szigetének is becézett Ōkunoshima rendkívül népszerű a turisták körében. A sziget a Setonaikai Nemzeti Park része, ezért a nyulak vadászata tilos. Ennek következtében az ott élő tapsifülesek egyáltalán nem félnek az emberektől.

9 A Tokiótól nem messze található Japán Alpok hófalai szintén nagyon népszerűek. Áprilistól júliusig várja a turistákat.

10 Egy másik nagy attrakció: az étterem, ahol kizárólag konzerv ételeket szolgálnak fel.

11 A japán politikusok előszeretettel hajtják álomra a fejüket, miközben valamelyik kollégájuk éppen beszédet tart.

12 Vészhelyzet esetére tervezett speciális tűz-csúszda.

13 Japánban található a világ legszínesebb KitKat csoki kínálata. Az ország különböző területein az adott területre jellemző ízesítéssel árulják, Hokkaidó szigetén például sárgadinnye ízesítéssel.

14 Tokió egyik szállodájában nem recepciósok, hanem robot-dinoszauruszok várják a vendégeket.

15 Japánban mindenre szigorú szabályok vonatkoznak, még a tömegközlekedésen történő ülésre is.

16 Csak egy japán sárgarépa.

17 A Japán Legolandben található cseresznyefa a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült: az életnagyságú fát 800 ezer Lego darabkából építették fel.

 

 

 

 

 

18 És persze köztudott, hogy Japán igazi Pokémon-paradicsom.

19 Igen, chips-ízű gyorsleves.

20 Végezetül egy kis érdekesség: idén januártól Japánban törvény tiltja, hogy a gabonapelyhek műanyag csomagolását teljesen fölöslegesen még külön papír dobozba is csomagolják.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?