Celeb / Híresség

32 millió profitot termelt Vajna Tímea japán luxusétterme

A néhai producer és filmes kormánybiztos, Andy Vajna vállalkozása özvegye keze alatt is jól pörög.

 

 

 

 




 

Több mint 1,3 milliárd forint forgalmat ért el tavaly a néhai Andy Vajna luxusétterme, azaz özvegye, Vajna Tímea ügyvezetése mellett 170 millió forinttal jobban pörgött a Nobu, mint egy évvel korábban – írja a 24.hu.

Az éttermet működtető Buno Vendéglátóipari Kft. 2019-ben 32 milliós nyereséget termelt, ami tízmillióval kisebb az előző évinél.

A megtermelt nyereséget mind ki is vette az alapító osztalékként, vagyis a pénz a néhai producer egykori fő magyarországi vagyonkezelőjében, az AV Investments Kft.-ben landolt. A profitkivételről szóló határozat dátuma március 5., ami azért lényeges, mert ekkor még az AV Investments volt az étterem egyedüli tulajdonosa, tehát az osztalék teljes egészében a vagyonkezelő cégé lett – írja a lap.

Csak később szállt be az üzletbe 49 százalék erejéig az Alaszka 2000 Kft., ami Ráthonyi Zoltán debreceni milliárdos érdekeltsége. Vajna Tímea új párja pedig ifjabb Ráthonyi Zoltán.

A 24.hu szerint az étterem bérleti díja 76 millió forint, licenszdíja pedig 96 millió forint. A Buno 62 főt foglalkoztat, ennyi volt tavaly az átlagos statisztikai létszám.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?