Érdekes

Terjed a „George Floyd-kihívás” a neten, és pont olyan gyomorforgató, amilyennek hangzik

Néhány tinédzser viccesnek tartja, hogy mosolyogva imitálják a férfi haláltusáját.

 

 

 




 

A közösségi média felületein is jól látható, mi zajlik múlt kedd óta az Egyesült Államokban, most azonban a rengeteg összefogásra buzdító poszt és fekete kép mellett egy gyomorforgató kihívás kezdett terjedni a tinédzserek között: olyan fotókat töltenek fel Spanchatre, amelyen valaki nyakán térdelnek. Mindezt el is nevezték George Floyd-kihívásnak utalva arra, hogy múlt héten így okozta a 46 éves afroamerikai férfi halálát egy rendőr Minneapolisaban.

A felületre számos tinédzser töltötte fel az esetet reprodukáló képeket, amelyeken jellemzően széles mosollyal pózolnak.

Twitter-felhasználók egész sora ítélte el a kihívást, sokak szerint ezek „a legnyugtalanítóbb képek, amelyeket valaha láttak”.

Egyelőre nem sikerült kideríteni, kik vannak a fotókon, de több szálon zajlanak már a nyomozások az ügyben. A New York Post szerint például az egyik fotón a brit Királyi Légierő egyik végzős hallgatója lehet, ám végül ezt a nem sikerült megerősíteni.

Egy másik fotóról azt feltételezték, hogy az ohiói Chardonban készült, ám ott sem sikerült felfedni a képen szereplők kilétét, ugyanis nem a helyi iskolák diákjai közül posztolta valaki. Arra jutottak, hogy szándékosan használhatott rossz helyszínmegjelölést a posztoló, hogy ne bukkanjanak a nyomára.

 

 

 

 

Daily Mailnek juttatott el egy iskolás egy olyan képet, amelyen osztálytársa egy barna tehén nyakán térdelve pózol. Egyelőre az nem tisztázott, hogy hol készült a kép, illetve a hatóságok már nyomoznak-e az ügyében.

Az Egyesült Államokban két egyetemi felvételizőt köteleztek arra, hogy lépjenek vissza a jelentkezéstől, miután arról tettek közzé videót, ahogy kiparodizálják Floyd halálát.

A két lány a Missouri Egyetemre illetve a Missouri Állami Egyetemre készült, mindkét intézmény közleményben határolódott el tőlük, és jelezték, hogy nem tolerálják az efféle viselkedést diákjaik közt.

A kihívás nem csak Amerikában „hódít”, Ausztráliából is jelentettek hasonló esetet. Brisbane egy patinás magániskolája, a St Joseph’s College Gregory Terrace két diákja készítettek hasonló videót. Az ügyben vizsgálatot indítottak, ám az egyik helyi lap szerint az esetnek nem volt köze a bizarr kihíváshoz, „csupán” egy agresszív megnyilvánulás volt a gyerekek részéről – írja a Yahoo News.

A közösségi platformok is megtették, amit tudtak: törölték a #GeorgeFloydChallenge hashtaget, hogy ezzel is elejét vegyék a tinédzserek körében terjedő őrületnek.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?