Érdekes

Harmadik századi ókori római mozaikpadlót találtak egy ásatás közben Olaszországban

Az olaszországi Verona, egészen pontosan annak külvárosa adott helyszínt annak a kivételes régészeti felfedezésnek, mely a helyszínre érkező szakemberek becslése szerint a 3. századból származhat. A munkások épp a helyi szőlőültetvényeken végzett földmunkák során bukkantak erre a hatalmas, ősi római mozaikokkal festett padlóra. A történészek állítása szerint a mozaikpadló a Római Birodalom egyik nemes családjának padlója lehetett. Maga a ház értelemszerűen nem állta ki az idők próbáját, de a festett padló szinte tökéletes állapotban van, ahogy azt mindjárt Ti is láthatjátok.

 

 

 

 




 

Olasz földmérők bukkantak erre a jó állapotban lévő ősi, római mozaikpadlóra.

A padlót a Verona városhoz közeli Negrar Valpolicella nevű település szőlőültetvényeinek közelében végzett ásatási munkák közben találták.

 

 

2020-ban eddig az a legjelentősebb régészeti felfedezés.

A történész, Miko Clelland eseménnyel kapcsolatos tweetje indult világkörüli útra, ennek köszönhető, hogy nagyon rövid időn belül mindenki érdeklődni kezdett a lelet után. A férfi ezt írta:

„Az olasz földmérők egy Verona közelében végzett munka során ősi római mozaikokkal díszített padlót fedeztek fel, ami a legfontosabb régészeti felfedezés eddig az évben.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?