Belföld, Hírek

Deák téri késelés: Hollik szerint Karácsony lenácizta a békés megemlékezőket

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy véli, a főpolgármester menekül a felelősség elől.

 

 

 

 




 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Karácsony Gergely felelősségét firtatta a Deák téri késeléssel kapcsolatban a HírTV-nek adott nyilatkozatában.

Azt is mondta, hogy „békés megemlékezőket nácizott le”.

Mint arról mi is beszámoltunk, halálra késeltek két fiatalt Budapesten, a Deák téren. A gyilkosság elkövetésével gyanúsított fiatalt még aznap elkapták és le is tartóztatták.

Mivel a két meggyilkolt fiú focirajongó volt, futballszurkolók május 28-ra, csütörtökre gyertyás megemlékezést szerveztek a Deák térre, a tragédia helyszínére.

Több mint ezren érkeztek oda.

Ugyanakkor a Mi hazánk mozgalom az ORÖ székháza elé tervezett demonstrációt, melyet a rendőrség betiltott. Az ott összegyűltek pedig elindultak a Deák térre, és az ott megemlékezők közé vegyültek.

A tömegben rigmusokat kiabált egy csoport a „cigánybűnözésről”.

 

 

 

Erre a bekiabálásra sokan reagáltak. Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely Facebookon többek közt azt írta:

„Budapest nem tűri a rasszista uszítást, sem itt, sem máshol nincs helye ennek a szottyos gyűlöletnek. Semmilyen tragédia nem lehet ürügy a megfélemlítésre, az önbíráskodásra. Nem a békés véleménynyilvánítást kell büntetni a hatóságnak, hanem megakadályozni, hogy nácik dúlják fel a város rendjét.”

Hollik István erre a reakcióra adott választ most a HírTV-ben. Azt mondta:

„Az emberek mit várnak el egy olyan főpolgármestertől, akinek a városában egy ilyen szörnyű bűncselekmény, egy ilyen tragédia történik?

Azt hiszem, hogy két dolgot. Egyrészt, hogy azonnal fejezze ki a részvétét és együttérzését az elhunytak hozzátartozói és családjai iránt, álljon oda az áldozatok mellé, vizsgálja meg az esetet, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ilyen szörnyű tragédia, ilyen bestiális bűncselekmény még egyszer az ő városában ne fordulhasson elő.

Ezt a két dolgot mindenképpen elvárhatnánk a főpolgármestertől.

Egyiket sem tette meg Karácsony Gergely, de ezzel szemben a békés megemlékezőket lenácizza.”

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?