Életmód, Érdekes

18 trükk, ami segít a testünk helyes működésének ellenőrzésében

Az emberi test a természet egyik legfejlettebb, végtelenül összetett és precíz mechanizmusa. Az agyunk például képes növelni vagy épp csökkenteni testünk hőmérsékletét, ezzel belekényszerítve minket, hogy elpiruljunk, ha zavarban vagyunk, vagy épp „pillangókat érezzünk a gyomrunkban”, ha szerelmesek vagyunk – mindezt tudatos beavatkozás nélkül. Vannak azonban olyan trükkök és praktikák, melyekkel mi magunk, tudatosan is kikényszeríthetjük, hogy a testünk úgy viselkedjen, ahogy azt szeretnénk. A most következő technikákat és fortélyokat a Reddit felhasználók osztották meg a nagyvilággal, a közösségi oldal többi felhasználója pedig egyöntetűen megerősítette azok hatékonyságát, így gondoltuk, hogy nektek is elhozzuk a legérdekesebb ilyen trükköket, melyekkel sok hasznos, a hétköznapi életben is jól használható praktikát sajátíthattok el.

 

 

 

  • Ahhoz, hogy könnyebbé tegyük a húzódzkodást, képzeljük el, hogy a könyökeinket húzzuk vissza és nem a testünket emeljük fel. Ez a kis „trükk” megtéveszti a testünket, ami így automatikusan olyan izomcsoportokat hoz működésbe, melyek megkönnyítik számunkra ezt a gyakorlatot.
  • Ha éjszaka felkelsz, például azért, hogy WC-re menj, az egyik szemedet mindig tartsd csukva. Így a sötét szobába visszatérve a szemed sokkal hamarabb hozzászokik a sötétséghez és könnyebben tájékozódhatsz.
  • Ha az egyik orrlyukunk be van dugulva, feküdjünk az oldalunkra: ha a jobb orrlyukunk van, akkor a bal oldalunkra és fordítva. Ezután csavarjuk addig a fejünket, míg meg nem találjuk azt a pozíciót, amely segít a dugulás enyhítésében.

  • Ha van egy kis tokánk, és nem szeretnénk, ha látszódna fényképkészítés közben, akkor egyszerűen nyomjuk a nyelvünket a szájpadlásunkhoz a kép készülte közben – ezzel láthatatlanná téve a megereszkedett bőrt.


  • A pánikroham megállításához tegyünk egy palack hideg vizet az orrunk és az orcánk közé, majd 30 másodpercig tartsuk vissza a lélegzetünket.
  • Ha rosszul érzed magad és félsz, hogy hányni fogsz, ne feledd, hogy mielőtt ez megtörténne a szád mindig tele lesz nyállal – a test ugyanis ezzel védi a szájnyálkahártyát a gyomorsav okozta károsodásoktól.

  • Hosszú útra készülsz, és szeretnéd a lehető legjobban kiüríteni a húgyhólyagodat, hogy minél később kelljen majd pisilned? Egyszerűen nyomkodd meg az ujjaddal a köldöködet: ettől automatikusan pisilni kell majd menned.
  • Ha gyorsan szeretnél elaludni lefekvés előbb, a legjobb, amit tehetsz, hogy egy jó forró fürdőt veszel előtte. Az ágyba feküdve ugyanis a testhőmérséklet csökkenni kezd (mivel zuhanyozás közben emelkedett), ezt pedig az agy automatikusan az alvás jeleként értelmezi.
  • Ha egy zajos helyről (például szórakozóhelyről) jössz ki, és a gyors hangszint-különbség miatt nem hallod a csendes hangokat, akkor tedd a tenyered a füledre úgy, hogy az ujjaid hátrafelé nézzenek és a tenyered jól betakarja a füled, majd néhányszor finoman „cuppantsd ki” a füled – ettől a hallásod helyreáll.

  • Ha egy nagyon apró tárgyat nézel és nem látod elég tisztán, a legjobb amit tehetsz, hogy a képen látható módon egy aprócska kört formálsz a mutató és hüvelykujjad segítségével, majd ezen keresztül kezded el nézni az adott objektumot. Ettől minden apró részlet láthatóvá válik.
  • Ahhoz, hogy vonalzó nélkül is egyenes vonalat rajzolhassunk, egyszerűen tegyünk egy pontot a kívánt szakasz elejére és végére, majd kezdjük el húzni közöttük a ceruzát és hagyjuk, hogy az agyunk irányítsa a kezünket. Végeredményként egy tökéletesen egyenes vonalat fogunk kapni.
  • A csuklás megállítása érdekében két csuklás közben lélegezzünk be minél több levegőt és tartsuk bent a következő csuklásig, majd az orron keresztül szépen lassan fújjuk ki a levegőt.

  • Ha az egyik lábujjunk begörcsöl, akkor fogjuk meg és húzzuk magunk felé, amennyire csak tudjuk. Ettől a görcs elmúlik.
  • Ha megvágjuk magunkat egy papírral vagy más hasonló apró, de rendkívül fájdalmas sérülést szenvedünk, akkor üljünk le és fókuszáljunk a fájdalomra. Az agy ettől elviselhetetlennek tartja majd a fájdalmat és automatikusan csökkenti a vele járó fájdalmakat.

 

 

 

 

  • Ha nagyon kell WC-znünk, de nincs rá lehetőségünk, akkor képzeljük el, hogy az egyik testrészünket valami éles tárgy átszúrja, és 10 másodpercig fókuszáljunk erre illetve a vele járó lehetséges fájdalmakra. Ez egy időre segít enyhíteni a WC-zés iránti ingerünket.

  • Ha hajlamos vagy a hangulatváltozásra vagy a depresszióra, akkor mindig tarts magadnál egyet a következő termékek közül: fekete csoki, áfonya, zöld tea, és tulajdonképpen bármi, ami B5-vitamint tartalmaz, mondjuk egy banán – ettől ugyanis megkönnyebbülünk.
  • Ha korán és gyorsan akarsz felébredni, igyál sok vizet lefekvéskor.
  • Ha nagyon fáradt vagy és az egész tested fáj, feküdj le a padlóra és nyújtózkodj, tekerd a tested körülbelül 5-10 percig. Ezután sokkal élénkebb leszel és a fájdalmak is enyhülnek.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?