Belföld, Hírek

15 megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt

A csapadékot apró szemű jég és viharos szél is kísérheti.

 

 

 




 

A több órás napsütés mellett csütörtökön is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de szerdához képest némileg kevesebb helyen – szórványosan – valószínű záporeső, illetve zivatar – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ugyanakkor a nyugati határ menti megyék fölé zártabb felhőtakaró húzódhat, ott csak keveset süthet a nap.

A csapadékot apró szemű jég és viharos szél kísérheti.

A gyakran élénk északi, északnyugati szél napközben többfelé megerősödik. A hőmérséklet kora délután 17 és 23 fok között valószínű, az alacsonyabb értékeket a tartósabban felhős nyugati tájakon mérhetik.

A zivatarok miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Vas megyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Estére a felhőzet csökken, többnyire változóan felhős lesz az ég. Az éjszaka első felében néhol még előfordulhatnak záporok, később csapadék nem várható. Némileg mérséklődik a légmozgás, de főleg a Dunántúlon élénk maradhat az északi szél. A hőmérséklet késő este 10 és 15, hajnalban jellemzően 6 és 12 fok között valószínű.

 

 

 

Pénteken a (döntően) néhány órás napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Az északi szél megélénkül, többször meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Szombaton gyakorta megnövekvő gomolyfelhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, elszórtan fordulhat elő záporeső, egy-egy zivatar. Az északnyugati, északi szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatar körül viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.

Vasárnap északkelet felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre több helyen lehet számítani esőre, záporesőre. (Főként a csapadék várható mennyiségében még nagy a bizonytalanság.) Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósan felhős tájakon ennél hűvösebb is lehet.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?