Celeb / Híresség

Újravizsgálják az esetet: balesete után két évvel tanúból gyanúsított lett Berki Krisztián – Megszólalt az ügy kapcsán a politikusi babérokra törő celeb

Budapest — Két évvel korábbi autóbalesete után most rabosították Berki Krisztiánt (39), aki – úgy tűnt – egyáltalán nem vette szívére a dolgot. A 2022-es parlamenti választásra készülő izomceleb az ügyvédjével érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányág épületébe.

 

 

 




 

Mint azt a Blikk megírta, Berki még 2018-ban egy Bentley-vel Párkányból tartott hazafelé, amikor megelőzte a BKK buszát, majd utána jobbra akart befordulni. Csakhogy a busz hátulról nekiment, összetörte a 70 millió forintos luxusautó farát. A balesetet a rendőrség akkor kivizsgálta, és egyértelműen megállapította a buszsofőr hibáját. Berki nagyot nézett, amikor megkapta az idézést, hogy újra kezdődik a procedúra, sőt, ezúttal azt kérték, gyanúsítottként jelenjen meg a rendőrségen.

– A gyanú szerint védencem a közúti közlekedés szabályait megszegve veszélyeztette mások testi épségét. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele 1-től 3 évig tartó szabadságvesztés lehet – mondta a Blikknek dr. Szilágyi Roland ügyvéd.

– Csakhogy a BKK videófelvételét visszanézve azt láttuk, hogy a busz fékezés nélkül simán nekiment a védencemnek.

Berki két éve karambolozott egy autóbusszal, szerinte a sofőr volt a hibás

 

 

 

 

 

A jogi képviselő szerint a felvételen látszik, hogy a busz is megállhatott vagy kikerülhette volna az autót, ezért panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

– Korábban tanú voltam, most pedig hirtelen gyanúsított lett belőlem – dohogott a Blikknek Berki Krisztián, aki kevéske sikerrel indult a főpolgármesteri választásokon, amelyen 0,58 százaléknyi voksot szerzett. Úgy gondolja, ennek az ügynek is köze lehet a politikához.

– A kihallgatásra megborotválkoztam, az előadónak csokit vittem. Megnéztem a BKK buszának videófelvételét, s egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett.

Berki felkészült arra is, hogy ha az újravizsgált balesetben őt hozzák ki bűnösnek, vállalja a felelősséget.

– Az ország leendő miniszterelnökeként vallom: néha az igazságtalanságot is el kell fogadni – jelentette ki magabiztosan, amiből úgy tűnik, nem adta fel nagyratörő terveit.

– Felelős politikusként több dimenzióban gondolkodom, nem fogok beleragadni holmi 15 milliós tyúkperbe.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?