Életmód, Érdekes

A tűzoltók figyelmeztetnek, hogy ne hagyjuk a kézfertőtlenítőket az autónkban a nyári hónapokban

A meleg nyári hónapokhoz közeledve a Wisconsin állambeli Western Lakes tűzoltósága egy hosszú és fontos bejegyzést tett közzé azzal kapcsolatban, hogy mi történhet, ha a különféle kézfertőtlenítő szereket a felforrósodó autó utasterében hagyjuk. A bejegyzéshez egy képet is mellékeltek, amin egy Brazíliában történt baleset látható, amikor az autóban hagyott kézfertőtlenítő annyira felhevült, hogy robbanás után teljesen megolvasztotta a gépjármű ajtaját.

 

 

 

 




 

Az alkoholos kézfertőtlenítőket a világjárvány idején most minden korábbinál több ember használja, de nem szabad megfeledkezni róla, hogy mivel gyúlékony alkoholt tartalmaz, komoly veszélyt jelenthet, ha túlhevül.

Sokan hagyják például a kézfertőtlenítőt a gépkocsijuk ajtajában vagy a műszerfalra rakva, ahol közvetlen napfénynek kitéve akár tüzet is okozhat.
Ha meleg időben az autóban tartjuk, és napfénynek tesszük ki, az üvegen átvilágított fény felerősödik, és azon túl, hogy a hő hatására felrobban, akár az autó belső terét is felgyújthatja. Hasonlóan óvatosnak kell lenni a hétvégi grillezések alkalmával – írta a tűzoltóság a Facebookon.

A szakértők tehát arra is figyelmeztetnek, hogy grillezés közben ne tartsuk túl közel a kézfertőtlenítőket a grillhez, illetve legyünk nagyon óvatosak, ha például dohányzunk az autóban, mert a nyílt láng mellett tovább nő az alkoholos kézfertőtlenítő okozta veszély kockázata.

 

 

 

 

Ha többre vagy kíváncsi, olvasd el a tűzoltóság Facebook-os bejegyzését.

Our goal in the WLFD  is to provide timely, accurate, and educational information while responding to the needs of our…

Közzétette: Western Lakes Fire District – 2020. május 21., csütörtök

A tűzoltóság felhívása ellenére sokan azt állítják, hogy a kézfertőtlenítő csak úgy nem robbanhat fel magától a felforrósodott autóban, minden esetben valamilyen külső lángforrásra lenne ehhez szüksége, de bárhogy is, azért csak nem árt az óvatosság a nyári hónapokban.

👮‍♂️ ℹ️ Actualizado. Esta imagen se está difundiendo como una explosión de un bote de #hidrogel en el interior de un 🚘…

Közzétette: Policía Local Madridejos – 2020. május 19., kedd

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?