Celeb / Híresség, Érdekes

Íme 5 híresség elhagyott vagy eladásra váró kúriája, amit senki sem akar megvenni

Biztos te is gondolkodtál már azon, milyen jó lenne megvenni egy híresség ingatlanját, és abban élni halálod napjáig. Ez azonban cseppet sem lehetetlen álom, ugyanis több olyan híresség van, aki vagy elhagyta, vagy eladásra kínálja ingatlanját. Ennek ellenére mégis szenvednek a vevőkkel, mert még mindig nem tudtak túladni rajta. Azonban akadtak olyan sztárok, akiknek halála után a város, önkormányzat, vagy egy tehetős üzletember vásárolta meg ingatlanját, és teljesen átalakíttatta. Az ikonikus Bruce Lee házával történt a legtöbb változtatás, ugyanis családi otthon után volt, szálloda, zeneiskola és tanulóközpont is. Mostani posztunkban összeszedtünk néhány sztárt, akinek elhagyott/eladásra kínált ingatlanját és annak történetét mutatjuk be nektek.

 

 

 

1, Mike Tyson kúria Southingtonban

Mike Tyson 1989-ben vette meg az ingatlant, de évekkel később több személyes és jogi kérdésbe ütközött, melyek mind a karrierjét, mind életmódját nagy mértékben befolyásolták. Hiába próbált visszatérni karrierje csúcsára, viselkedése miatt nem sikerült neki. Háza tele volt luxus dolgokkal, még három bengáli tigrise is volt. 2003-ban viszont anyagi nehézségei adódtak, ezért a házát el kellett adnia. Egy bizonyos Paul Monea üzletember vette meg, ám soha nem lakott a házban. Érdekes módon ő is jogi problémákkal szembesült, majd eladta a birtokot. 2010-ben Ron Hemelgarn üzletember vásárolta meg, aki több átalakítást is végzett rajta, de sosem költözött be a házba. Később a Living Word Sanctuary vallási szervezeté lett az ingatlan, amin négy teljes éven át dolgoztak.

2, Bruce Lee kastélya

Bruce Lee hatalmas örökséget hagyott hátra filmjei, könyvei, tárgyai által, melyek hozzájárultak ahhoz, hogy az emberek megértsék, edzési módszereit és életfilozófiáját. Hongkongban volt az otthona, ahol családjával együtt élt, de amint elhunyt egy bizonyos Yu Pengnian üzletemberé lett az ingatlan. Sokan “Love Hotel King” néven ismerték az illetőt, mert rengeteg szállodája volt.Ebből kifolyólag szállodává alakította a házat, annak ellenére, hogy az emberek arra kérték csináljon belőle kung-fu múzeumot.

Évekkel később turisztikai központtá akarta alakítani a helyet, de sajnos nem tudott megállapodni a kormánnyal. 2015-ben az üzletember elhunyt és unokája vette kezelésbe az ingatlant. 2018-ban zeneiskolává alakította a helyet, 2019-ben pedig szinte az egészet lebontatta és helyére tanulóközpontot húzott fel. Egy youtuber srác még 2017-ben járt az épületben és megmutatta mi maradt Bruce Lee házából.

3, A Minelli kastély

Vincente Minnelli, Liza Minelli édesapja rendezőként dolgozott és mielőtt elhunyt elmondta utolsó kívánságát. Szerette volna, ha lánya kapja Beverly Hillsben található házát, de csak egy feltétellel foglalhatta el. Hagynia kellett mostohaanyjának, Lee Andersonnak, hogy a házban éljen halála napjáig vagy ameddig ő önkényesen úgy nem dönt, hogy elköltözik. 10 éven át gondtalanul élhetett a házban, ám 2002-ben Liza el akarta adni a feje fölül az ingatlant.

Annak ellenére, hogy Liza egy lakást ajánlott a nőnek ő úgy döntött jogi útra tereli a dolgokat. Azzal vádolta Lizát, hogy leválasztotta a házat a közüzemi hálózatokról, és olyan alkalmazottakat vett fel, akik miatt aggasztó és megalázó pillanatokat kellett elviselnie. Kérelmét elutasították. Lee 2009-ben távozott a földi világról, házát pedig fel kellett volna újítani ám ez a nap sosem jött el. Mutatjuk mi maradt a kastélyból.

4, Michael Jackson Neverland Ranch

Nemcsak otthonként, hanem vidámparkként tekintett erre a helyre. A helyet beteg gyermekek szórakoztatására tervezték 1990-ben. A pop királya Pán Péter “Neverlan” szigete után nevezte el a ranchot. Rengeteg időt töltött itt, mondhatni a kedvenc ingatlanja volt, ahol a barátokkal és a családdal lehetett.

Tele volt olyan szórakoztató dolgokkal, mely szem-szájnak ingere, ám 1993-ban jogi problémákba ütközött. 2005-ben végül úgy döntött, hogy megszabadul a létesítménytől. William Bone üzletember volt, aki felvásárolta majd évekkel később több, mint háromszoros áron adta tovább. 2019-ben a “Leaving Neverland” című dokumentumfilm miatt értéke jelentősen visszaesett.

 

 

 

 

 

5, Pablo Escobar nápolyi birtoka

A helyet Pablo Escobar unokatestvére építette különféle birtokok megvásárlása után. A bizonyos üzletek lezárása után elkezdték kicsinosítani a helyet, felújították a szobákat, úszómedencét és egy kisebb tavat is csináltattak. Később az ide érkező vendégek szórakoztatási programját kibővítették állatkert látogatással, bikaviadallal, versenyautó vezetéssel…stb. 1993-ban miután Pablo elhunyt, az ingatlant elhagyták.

A kolumbiai kormány egy hosszú procedúra során sikeresen megkaparintotta, majd 2006-ban azt javasolták, hogy csináljanak belőle szórakoztató komplexumot.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?