Érdekes, Külföld

A karantén után visszatérő dolgozók meglepve látták, hogy az egész üzlet megpenészedett

A koronavírus a 21. század egyik legsúlyosabb katasztrófáját szabadította az emberiségre. A betegség és a magas halálozási arány önmagában is tragikus, és a kellemetlen meglepetések még csak most jönnek majd. Malajziában például március 18-án rendelték el a karantént, amikor a létfontosságú élelmiszer és egészségügyi üzleteken kívül minden boltnak be kellett zárnia. Közel két hónappal később az eladók visszatérhettek az üzleteikbe, ám ez sem ment simán: voltak olyan üzletek, amiket a 2 hónap kényszerszünet alatt teljesen beborított a penész!

 

 

 

 




 

Képzeld el, hogy visszatérsz a munkahelyedre, és ez a látvány fogad.


A legrosszabb, hogy leginkább a drága dolgokat lepte el a penész, mivel gomba főként a bőrárukat támadta meg, amiket így már senkinek sem lehet eladni.

A dolgozókat érthető módon sokkolta, a látvány. Kiderült, hogy amíg otthon ültek és arról álmodoztak, hogy a korlátozások enyhítése után újra dolgozhatnak majd, addig a penész szépen lassan elpusztította mindenüket.

 

 

 

 

 

 

 



Miért történt mindez? Valójában számos oka lehet ennek a kellemetlen meglepetésnek. Először is: senki sem gondolta, hogy a karantén két hónapig elhúzódik majd, ezért sok kereskedő nem pakolta el az áruját a raktárba, hanem közvetlenül az üzlethelyiségben hagyta.

Másodszor: amikor az üzleteket bezárták, a légkondicionálókat és a szellőzőrendszert is kikapcsolták. Ez valószínűleg hozzájárult a levegő nedvességtartamának növekedéséhez, a két hónap alatt pedig elegendő idő volt rá, hogy mindent ellepjen a penész.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?