Celeb / Híresség

„Miért is kellene szégyellnem magamat azért, mert nem egy gyárban dolgozom?” – Itt van ByAlex véleménye!

ByeAlex egy hosszú Facebook posztban írta le véleményét a zenészeket és a szórakoztatóiparban dolgozókat érintő válságos helyzetről.

 

 

 

 

 




„Igen, egyeseknek tényleg nagy gond az, hogy elmaradnak nem csak fesztiválok, de egyéb zenei események is. Nagyon egyszerű miért: mert nem lesz bevételük. SEMMI. A semmi az azt jelenti, hogy nulla ft. A zeneiparba nem csak maguk az előadók tartoznak bele; sőt! Ők teszik ki az iparág csekélyebb százalékát, ugyanis körülöttük (körülöttünk) számtalan további, más és más titulusban dolgozó kollégák vannak, attól az embertől kezdve, aki elvezeti az autókat, buszokat a helyszínekre, vagy akik pakolnak ki-be, világítanak, színpadot rendeznek, vizuállal ügyeskednek, hangosítanak, vagy éppen őrzik esetleg takarítják a backstage és a koncerthelyszín területét; egészen a kiadóig, a kiadón belül dolgozó számtalan sok munkatársig, a managementig; de akár azokig az emberekig is sorolgathatom a sort, akik kijönnek egy-egy eseményre, és kipakolják a kis cuccaikat pl. egy sör-bor vagy akármilyen más gasztrofeszten, vagy bárhol máshol. De körénk tartoznak az egyébként home office-os hangmérnökök, producerek is, akik kinek fognak megrendelésekre zeneműveket szerezni, keverni, maszterelni, ha az iparág nem lesz miért dolgozzon? Mert ahogy látom, vannak lelkes előadók, mint én, akik ebben a helyzetben is adunk ki új dalokat meg klipeket, de vannak olyanok, akik úgy gondolják hogy semmi értelme jelenleg bármivel is megjelenni. Ráadásul új dalokat és új klipeket kihozni szintén pénzbe kerül. Sokaknak pedig, mint ugye tudjuk nincs bevételük” -írja az énekes.

ByeAlex arról is ír, úgy gondolja nem kéne másnak a „pénztárcájában turkálni„, hiszen senkinek nem tudni, mik a kiadásai, mire költik a pénzüket, nem tudni a körülményeiket, ahogy azt sem, bevételüket egyáltalán kikre költik el maguk körül.

Az énekes a bejegyzés egyik utolsó szakaszában azt írja: „Reménykedem benne, hogy mihamarabb találkozhatunk a közönségünkkel és végre ismét azt csinálhatjuk amihez értünk, és amit szeretünk. Mert igenis sokat dolgoztam érte. Miért is kellene azon gondolkodnom, hogy valami mást csinàljak? Miért is kellene szégyellnem magamat azért, mert én nem egy gyárban dolgozom? Apukám robotolt egész életében. Kemény ember volt. Kemény fizikai munkát végzett. Remélem, hogy büszke lenne ma rám, hogy én tovább mertem lépni és mertem küzdeni az álmaimért! Ráadásul, miért is kellene magamat szégyelnem hogy nem az utcán sepregetek? Elvégeztem egy egyetemet is a zenélés mellett! És ezt sok más kollégám kapcsán is elmondhatom, hogy nem semmirekellők és nem mihaszna emberek, akik egyébként csak szórakoznak egész életünkben.”

 

 




 

 

 

Frissítés:

Alex utólag közzétett posztja kapcsán egy frissítést, amiben arról számol be, hogy a fenti véleménye nem a zenésztámogatások körüli botrányra reflektál. A Blikk szerkesztősége ennek értelmében módosította a zenészről készült írást, Alex frissített posztját pedig változtatás nélkül közöljük:

„Én nem a zenész támogatások kapcsán szólaltam meg. Egyáltalán. Én az általános emberi vélemények és hozzászólások összefüggésében írtam a legutóbbi posztomat. Azok alapján, amiket az elmúlt hónapokban láttam az interneten. A zenész támogatások kapcsán nem nyilatkoztam, nem arról írtam és nem is kívánok. Ugyanis a vitában mindkét oldalon olyan személyek is foglalnak állást, akiket vagy személyesen is kedvelek, vagy ha nem is ismerjük egymást, de mindenképpen tisztelem őket. Nem kívánok belefolyni ebbe a vitába. Kérem, ne mossa össze a Bulvár a nevemet ezzel az üggyel. Köszönöm.”

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?