Belföld, Hírek

Élvezze ki a hétvégi meleget, eddig tartott a jó idő: markáns hidegfront csap le az országra jövő héten

A hétvégén még élvezhetjük a szinte nyárias meleget, azonban a jövő héten búcsúznunk kell a jó idődtől, mert érkezik a markáns hidegfront.

 

 

 




 

Vasárnap fátyol- és gomolyfelhők szűrik a napsütést. Zápor inkább csak az északi tájakon alakul ki. 23 és 29°C közé melegszik a levegő, nyárias időnk lesz. A délnyugati szél csak néha élénkül meg.

Hétfőn késő délutánig folytatódik a májusi nyár fátyolfelhők szűrte napsütéssel. Estétől aztán ÉNy-on már záporok, zivatarok alakulnak ki, jelezvén a markáns hidegfront közeledtét. Estig a DNy-i, estétől az ÉNy-i szél fokozódhat viharossá. 21 és 29 fok között alakul a hőmérséklet – DK-en lesz a melegebb.

Kedden erős hidegfront alakítja időjárásunkat. Hajnalban DNy-on sokfelé, máshol elszórtan várható eső, zápor, néhol zivatar. Napközben aztán csökken a felhőzet a sokfelé viharos északnyugati szél hatására. 12 és 17 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, és mindkét nap szórványosan valószínű eső, zápor. 15 és 20 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?