Celeb / Híresség

Fekete László: Esténként egy fél tehenet leeszek a vázáról

Fekete László utolsó világbajnokságára készül. Az erőember otthonában edz, nem hajlandó tudomást venni arról, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalaszthatják az őszi versenyt.

 

 

 

 




Ahogy sokan mások, Fekete László sem így tervezte a 2020-as évét. Az erősportoló versenyre készült és tele volt munkával, melyek nagy részét háttérbe kellett szorítania a koronavírus miatt. Laci a -nak elárulta, nem hajlandó elfogadni, hogy a járvány miatt veszélybe került az őszi világverseny, inkább úgy tesz, mintha semmi nem történt volna.

„Megvisel, hogy a vírus miatt elmaradnak a fellépések és a versenyek, de nem vagyok hajlandó ebbe belenyugodni. Ősszel lesz egy világbajnokság, akkora terveztem a visszavonulásomat is. Optimista vagyok, ezért abban reménykedem, hogy addigra vége lesz a járványnak, és elindulhatok a vb-n” – mondta elszántan Fekete Laci, aki éppen ezért nem lazsál, keményen készül, edzi magát az őszi megmérettetésre.

Otthon tréningezik, mindent elkövet azért, hogy jó kondiban legyen, másokkal ellentétben esze ágában sincs diétázni a karatén ideje alatt. „Amikor kimegyek vásárolni, szó szerint a járólap alatt kúszok a boltban, igyekszem mihamarabb hazaérni, de ennivalóra szükségem van, hogy jó erőben legyek. A feleségem változatlanul jól főz, a testem pedig olyan, akár egy kazán, folyamatosan táplálni: etetni, itatni kell. Jelenleg 164 kiló vagyok, de ahhoz, hogy az ember 300 kilókat emeljen, kell is az energia. Régebben a reggelire helyeztem a hangsúlyt, volt, hogy 20-25 deka szalonnára 25 tojást ütöttem rá, de pár éve ez megváltozott. Ebből következik, hogy délután és esténként annál inkább eszem, 6-7 óra körül egy fél tehenet képes vagyok lerágni a vázáról. Soha nem szedtem doppingszereket, így nekem az energiát az étel adja” – jelentette ki Magyarország legerősebb embere, aki elfogadja az idő múlását, de 62 évesen is a győzelemre hajt.

 

 

 

 

 

 

Fekete László a vírustól nem tart, szerinte az immunrendszere tökéletesen működik, olyannyira, hogy még egy régi sérülésből is magától gyógyult meg a szervezete. Néhány évvel ezelőtt az egyik versenye után képtelen volt felemelni a karját, ahogy mesélte, az érmet sem tudta átvenni, egyszerűen lebénult. Négy év kellett ahhoz, hogy ismét hatékonyan tudja használni a karját, így egy vírus nem állíthatja meg a végső fellépése előtt.

„Az emberi szervezet csodája, meg persze a fanatizmusomé, hogy a karom mára jobban működik. Jelenleg 80 százalékosnak érzem magam. Orvosi diagnózisom nem volt és azóta sincs, de szerintem az évtizedek alatt hurcolt ötszáz kilós súlyok miatt sérültek meg az idegek a csigolyáimnál. Ez akár nagyobb gondot is okozhatott volna. Akár bénulást is, de, hála az égnek, nem így történt. Az orvosok is csak tippelgettek, mondtak sokfélét, de nem jutottunk előbbre. Az öngyógyítás csodáját éltem meg, ez is egy jel volt, hogy még nem hagyhatom abba a sportot. Bízom benne, hogy az októberi versenyt megrendezik és méltó módon vonulhatok vissza” – fejezte be bizakodva az erőember.

 

 

 

 

forrás: ripost.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?