Életmód, Érdekes, Külföld

20+ furcsa dolog Kínából, ami előbb sokkol, majd pokolian kíváncsivá tesz

Kína összesen 14 országgal határos, ám a helyieknek ennek ellenére mégis sikerült megőrizniük egy olyan egyedi kultúrát és a hozzá tartozó hagyományokat, amivel egyik másik országban sem találkozhatunk. Itt a WC-k a padlóba vannak építve, a gyerekeket sokszor pórázon viszik, és senki sem lepődik meg, ha egy tetoválóművész vagy manikűrös az utca közepén végzi a munkáját a járókelők közt. Így vagy úgy, az az egy biztos, hogy Kína egy tipikusan olyan ország, ami bármikor képes meglepetéseket okozni egy felkészületlen utazónak – ezt pedig most 30 érdekes fotóval is bizonyítjuk.

 

 

 

1 A kínaiak többsége a padló WC-t részesíti előnyben.

2 A zuhanyból és a mosógépből kifolyó víz is közvetlenül a WC-be csurog. A lakásokban nincs fürdőkád csak zuhanyzó, ami közvetlenül a WC fölött található.

3 A kínaiak az ablakokra és ajtókra szerelt rácsokat nem a tolvajok ellen rakják ki, hanem hogy a gyerekek ki ne essenek az ablakon.


4 Az új lakásokat ablakok nélkül árulják. Amikor az új tulaj beköltözik, neki kell beszereltetnie az ablakokat.

5 Nem hiszed el, hogy a kínaiak sokan vannak? Akkor nézd meg ezt a fotót, ami egy művészeti főiskola felvételi vizsgáján készült.

6 A kínai természet elképesztő. Ez a Zhangjiajie Nemzeti Park, vagy másnéven: „Avatar-hegység”. Alig lehet róla elhinni, hogy ez tényleg a Föld bolygó.

7 A Kínai Nagy Fal nagy része egyáltalán nem úgy néz ki, mint az utazási magazinok fényképein.



8 Kínában a pandákat állami tulajdonnak tekintik, mivel ezek az aranyos állatok kizárólag Kínában élnek.

9 A régi Kínát csak egy hajszál választja el az újtól.

10 A kínaiak bármire hajlandók, hogy felhívják a figyelmet a termékükre. Így néz ki például náluk egy szórólap osztás.

11 Kínában sok olyan építészeti különlegesség található, amiről a nyugati kultúrában sokan még csak nem is hallottak. Ez például itt a képen a Guangzhou Yuan – a világ legmagasabb kör alakú épülete.

12 Néhány metróállomás nagyon mélyen fekszik. Csungking például 2,5 percig tart, míg a mozgólépcsővel leérünk az állomás szintre.

13 Sok házban nincs központi fűtés. Télen a lakások 10-12 °C-osak. A helyiek sokszor hazaérve sem veszik le a kabátjukat és a pulóverüket.

14 Még az oktatási intézményekben sem mindig van fűtés a gyerekeknek.

15 A kínai emberek szeretik furcsa módon masszírozni magukat.

16 A kínaiak egészen új szintre emelték az instant tészták kultúráját.

17 Az éttermekben az ételeket mindig egy asztal közepén található forgó tálcára helyezik, ahonnan mindenki kedvére szedhet a neki tetsző ételből.

18 A kínaiak üzenetírás közben gyakran azt válaszolják, hogy: „666”. Ez nem az ördög jele, vagy ilyesmi, ez náluk annyit tesz: ,,menő, menő, menő!”.

 

 

 

 

 

 

19 A kínai szórakozóhelyeken a fiúk és lányok zseblámpát tartanak a szájukban, hogy magukra vonják a figyelmet.

20 Az országban számos helyen találkozhatunk éjszakai piacokkal. Ezek napközben általában sima utcák, autókkal és gyalogosokkal, de amint leszáll az este, bazárrá alakulnak.

21 A tetoválásokat és manikűröket sokszor az utca kellős közepén készítik a művészek.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?