Belföld, Hírek

Pontosított a kormányszóvivő: 500 főnél kisebb rendezvényt sem lehet rendezni Magyarországon augusztus 15-ig

Semmilyen tömegrendezvényt, így 500 fő alattiakat sem engedélyeznek Magyarországon augusztus 15-ig a koronavírus-járvány miatt – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

 

 

 

 




 

Szentkirályi Alexandra a műsorvezető kérdésére azt közölte, fontos pontosítást szeretne tenni: a rendezvények tilalma az egész országra – tehát nemcsak Budapestre és Pest megyére –, illetve az 500 fő alattiakra is vonatkozik.

Elmondta azt is, az elmúlt hetek erőfeszítései elegendőek voltak arra, hogy ennél súlyosabb helyzetre is felkészüljön az egészségügy, ennek tükrében indokolt, hogy – Budapesten és Pest megyén kívül – bizonyos járványügyi korlátozásokat enyhítsenek jövő hétfőtől.

Hozzátette, ez azt jelenti, hogy vidéken például a vendéglátóhelyek teraszai, kerthelyiségei, vagy az állatkertek, a fürdők és a strandok kinyithatnak.

Elmondta azt is, a kormány folyamatosan monitorozza a fertőzöttek területi eloszlását, ez alapján határozták meg, hol szüntetik meg a kijárási korlátozásokat és hol nem. Hozzáfűzte, hogy a számok – amelyeket jövő héttől publikálni fognak – azt támasztják alá, hogy Budapesten és Pest megyében nagyobb arányban vannak jelen a fertőzöttek, valamint több a vírus okozta halálozás is.

Az idei nyári turistaszezonra vonatkozó kérdésre Szentkirályi Alexandra azt mondta: a kormány minden segítséget igyekszik megadni azoknak a szektoroknak – köztük a turizmusnak –, amelyek a legérintettebbek a válságban.

A kormányszóvivő arra kért mindenkit, hogy ha teheti, akkor töltse itthon a nyaralását, ezzel támogassa a turisztikai és vendéglátási szektorban dolgozó 400 ezer ember munkáját is.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?