Belföld, Hírek

Van remény: végre jön az eső – mutatjuk, mikor

A legújabb előrejelzések szerint végre mutatkozik némi esély arra, hogy megszakadjon a száraz időszak. A jövőhétre záporokat és zivatarokat is ígérnek a meteorológusok.

 

 

 




 

köpönyeg.hu előrejelzése:

Hétfő

A napsütés mellett nyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól előbb a Dunántúlon, késő este a középső tájakon is kialakulhat zápor, zivatar. Reggel 5, délután 20°C körül alakul a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk.

Kedd

Sok napsütésre számíthatunk, melyet gomolyfelhők zavarnak, de zápor, zivatar csak néhol fordul elő. A megélénkülő DNy-i széllel meleg levegő érkezik hazánk térségébe: délután már 21-26 fok várható.

 

 

Szerda

Erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a délelőtti, déli óráktól nyugat felől egyre többfelé törhet ki zivatar, alakulhat ki zápor. A csúcsérték 20 fok körül alakul.

Csütörtök

Eleinte csökken, majd délutántól ismét megnövekszik a felhőzet. Elszórtan valószínű zápor, zivatar. A nyugati szél északnyugatira fordul és megerősödik. 18-23°C várható délután.

Péntek

Május 1-jén gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan lehet záporeső, néhol zivatar. Az ÉNy-i szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?