Belföld, Hírek

Elérhetetlenné vált az RTL Klub adása – itt a magyarázat

Az RTL Magyarország feltételezése szerint egy építési munka során elvágott kábel okozza a problémát, ami miatt nem látható műsorszóró hálózatokon a legnagyobb kereskedelmi csatorna adása. A Viacomhoz tartozó MTV Hungary és a Nicktoons adásával ugyancsak gond van.

 

 

 

 




Elérhetetlenné vált vasárnap délután az RTL Klub adása. Az RTL Magyarország közleményében azt írja, hogy az RTL Magyarország központja és az elosztó központ közti fő-és tartalék optikai szál vélhetően építési munkák miatt elszakadt.

Ez adáskimaradást okoz a lineáris és az online platformon egyaránt.

Az RTL Magyarország hozzátette, hogy a technikai hiba elhárításán és a teljes körű adásszolgáltatás helyreállításán már dolgoznak.

Érdekesség, hogy a Cool TV, az RTLII és a többi RTL-es csatorna jelenleg is elérhető, így a hiba csak az RTL Klubot érinti, előbbieket ugyanis Luxemburgon keresztül terjesztik.

Az RTL Klubon az Egyiptom istenei című film lenne képernyőn.

Frissítés 17:03

Bizonyos szolgáltatónál egyébként jelenleg már újra látható az RTL Klub adása, de nem mindenhol. Közben kiderült, hogy a ViacomCBS-hez tartozó MTV Hungary zenecsatorna és a Nicktoons gyerekcsatorna adása is elszállt, vélhetően ugyancsak műszaki okok miatt.

 

 

 

 

forrás: media1.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?