Érdekes, Történelem

10 szokás, ami a múltban még normálisnak számított, de ma már mindenki undorítónak és betegnek tart

Az emberiség, a technika, és az orvostudomány folyamatosan fejlődik – ezért pedig nem lehetünk elég hálásak. Néhány évszázaddal ezelőtt az orvosok még lyukat fúrtak volna a fejünkbe a gonosz szellemek elűzése végett, az apákat pedig törvény hatalmazta fel, hogy megöljék a lányuk szeretőjét, ha az intim kapcsolatba próbál kerülni vele a házasság előtt.

 

 

 

1 Több ezer évvel ezelőtt a nők ólmot és ként használtak a hajfestéshez. Aztán ment a csodálkozás, hogy miért lettek kopaszok és betegek.

2 A nők már a múltban is próbálták növelni a mellméretüket.

3 Az állati ürüléket régen orvosi célokra használták – például fogamzásgátlásra, orrvérzés elállítására, és egyéb speciális kezelésekre.


4 Az orvosok lyukakat fúrtak a betegeik koponyájába, hogy így űzzék ki belőlük a „gonosz szellemeket”, mivel ezeket tartották számos betegség okának.

5 Az ókori rómaiak idején megtiltották a nők számára a sírást a temetéseken, mert előtte gyakran „profi sírókat” használtak, hogy még tekintélyesebb és fontosabb személynek tűnjön az elhunyt.

6 Az apákat törvény hatalmazta fel, hogy megöljék a lányuk szeretőjét, ha az intim kapcsolatba akar kerülni vele a házasság előtt.

7 Az ókori rómaiak idejében az apák eladhatták rabszolgának a fiaikat, de csak maximum háromszor. Mivel az apák voltak a családok uralkodói, ezért ők dönthették el, hogy megtartják, vagy eladják a gyermeküket.

 

 

 

 

 

 

 

8 Az orvosok fokhagymát használtak terhességi tesztként. Ehhez a nőknek egy gerezd fokhagymát kellett a hüvelyükbe helyezni. Másnap reggel aztán az orvosra kellett lehelniük, aki hogyha érezte a nők leheletén a fokhagymát, akkor megállapította a terhességet.

9 Az ókori Egyiptomban az emberek leborotválták a szemöldöküket, amikor a macskájukat gyászolták. Ezekre az állatokra szentként tekintettek, ezért minden embert megöltek, aki bántotta őket.

10 Az ókori rómaiak többnyire közös WC-ket használtak. Csak néhányuknak volt saját, privát vécéje. A nyilvános vécékben az emberek egymás mellett ültek, fülkék nélkül, a feneküket pedig ugyanazokkal a szivacsokkal tisztították.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?