Belföld, Hírek

Tízmilliókat adott Mészáros Lőrinc cége a kórháznak

A Mészáros Csoport ötvenmillió forintot adományozott a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek a gyerekek korai élettani károsodását felismerő laboratórium létesítésére.

 

 

 




 

A csoport pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a laboratórium az intézet Üllői úti főépületében kap majd helyet, és várhatóan az év végéig megkezdheti működését.

Az egységben többi között az érző idegpályák károsodásának korai mérésére, az autonóm idegrendszer funkciójának jellemzésére, valamint terhelés közbeni szív- és érrendszeri vizsgálatra lesz lehetőség az új műszerekkel – ismertették.

A közlemény szerint Nagy Anikó, az intézmény főigazgató főorvosa kifejtette, hogy a laboratórium a cukorbetegség szövődményeinek kialakulása, az idegrendszeri, ér- és szívkárosodások, valamint betegségek korai felismerését és kezelését teszi lehetővé.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a csoport a segítségre szoruló gyerekek elkötelezett támogatója, hiszen „a jövő a gyermekeké, de a felelősség a miénk” – olvasható a közleményben.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?