Belföld, Hírek, Külföld

Romániának szüksége van orvosokra, így Kásler Miklós levelet küldött a magyarországi kórházigazgatóknak

A Népszavához került, húsvét hétfőn küldött levélből az derül ki, hogy Sepsiszentgyörgyön és Kovászna megye más településein volna szükség aneszteziológusra.

 

 

 

 

 


Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője azt kérte a kórházigazgatóktól, mérjék fel, van-e intézményükben olyan orvos, aki kimenne Romániába munkát vállalni – írja az ATV. Az Országos Onkológiai Intézet vezetője is megkapta a levelet, majd személyesen továbbította a kérést valamennyi osztályra.

A kérés azonban sokaknál nem járt sikerrel. Van olyan intézményvezető, aki szerint eleve „halva született” az ötlet, hiszen már így is kevés az orvos, más szerint pedig „ez a levél nem több, mint egy gesztus a miniszter részéről a magyarok lakta települések egészségügyi intézményei felé.”

„A kormány mindig egész nemzetben gondolkodott, ezért amikor az egyik erdélyi kórház csupán rövid időre két-három aneszteziológus segítségét kérte az elvégzendő műtétekhez, megkérdeztük a kórházainkat, hogy van-e olyan orvos, aki segíteni tudna. A járvány jelenlegi magyarországi helyzete még lehetővé teszi, hogy néhány szabad kapacitással bíró aneszteziológusunk Erdélybe utazzon. Az Országos Onkológiai Intézet mentességet kapott a koronavírusos betegek ellátása alól” – válaszolt az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztálya a Népszava arra irányuló kérdéseire, mi indokolta Kásler Miklós levelét, illetve, hogy van-e orvos, aki vállalkozott a munkára.

 

 

 

forrás: blikk.hu►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?