Belföld, Hírek

Berobban a tavasz! Akár 24 fok is lehet a hétvégén, de a hajnali fagy nem marad el – Ilyen időre számíthat húsvétkor

Sok napsütésre, tavaszias időre kell számítani húsvétkor.

 

 

 

 




 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csapadék nem lesz. A Tiszántúlon megélénkülhet az északkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható, északkelet felől délnyugatra haladva lesz egyre melegebb. Késő estére többnyire 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap nagyrészt napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem várható. A déli szél sokfelé megélénkül, az Alpokalján és a Kisalföld nyugati felén meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 8 fok között alakul, de egyes fagyzugokban gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Hétfőn magasszintű felhőzet szűri a napsütést, emellett főként délutántól többfelé megvastagodhat a felhőzet, és az ország északi felén kisebb eső, zápor is lehet. A szél délnyugatiról estétől egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul, többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?