Belföld, Hírek

Kiderült, mikor jelenti be Orbán Viktor, lesz-e kijárási tilalom húsvétkor

Kovács Zoltán kormányszóvivő a mai kormányülés szünetében jelentette be, mikor lesz biztos, hogy szigorítják, enyhítik, vagy a jelenlegi formában hagyják a kijárási tilalmat.

 

 

 

 




 

Mint ismert, Karácsony Gergely, Szita Károly, és a kormány képviseletben Gulyás Gergely közös sajtótájékoztatót tartott ma, sokan azt várták, elhangzik majd, hogy lesz-e változtatás a kijárási korlátozásokra a hagyományosan a családi vendégeskedésekről is szóló húsvét alkalmából. Nem lett, azonban Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, ő azt javasolta a kormánynak, hogy még egy hónappal hosszabbítsák meg a kijárási korlátozásokat.

A mai kormányülés szünetében a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati kommunikációért felelős szóvivő, Kovács Zoltán rövid videóban jelentette be:

Szerdán még további egyeztetéseket folytat Orbán Viktor, majd az operatív törzs csütörtök reggeli ülésén vesz részt, ezután virológusokkal, járványügyi szakemberekkel egyeztet majd, és ezt követően, csütörtök délután alakítja ki végső álláspontját a húsvét előtt szükséges további lépésekről, s ezután teszi meg majd várhatóan bejelentését a végleges döntésről:

 




 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?