Igaz történetek

51 évig voltak házasok, 6 perc különbséggel haltak bele a koronavírusba

A 74 éves férfi és 72 éves felesége három hete még teljesen egészségesek voltak.

 

 

 

 

 




Hat perc különbséggel halt meg egy amerikai házaspár vasárnap a koronavírus szövődményei következtében, akik 51 évig voltak házasok, írja a CNN. Stuart és Adrian Baker szomorú történetét a fiuk mesélte el egy, a Twitteren közzétett videóban.

A 74 éves férfi és két évvel fiatalabb felesége teljesen egészségesek voltak, három hete még kutya bajuk sem volt. Majd teljesen váratlanul egyik napról a másikra romlani kezdett az állapotuk: mindketten rohamosan legyengültek, nem érezték jól magukat. Felkeresték a háziorvost, aki végül hazaküldte őket azzal, hogy pihenjenek.

Napok múlva sem lettek jobban, sőt a helyzet egyre rosszabb lett, ekkor már egyenesen a kórházba mentek Bakerék. Innen is hazaküldték őket azzal, hogy izolálják magukat a család többi tagjától, amíg jobban nem lesznek.

A férfi a videóban elmondja, hogy a házi karantén ideje alatt is gyakran beszélt a szüleivel, de elmondásuk alapján egyáltalán nem érezte úgy, hogy javulna a helyzet. Leginkább egyfajta hullámzás mutatkozott az állapotukban: Stuart és Adrian egyik nap jobban voltak, majd a következő napon sokkal rosszabbul érezték magukat. A család ennek ellenére bizakodó volt.

A 74 éves férfi pár nappal később az intenzív osztályra került, miközben az asszony még mindig a házban maradt, de semmilyen tipikus tünet nem jelentkezett nála. Az sem segített a helyzeten, hogy a nőt nagyon megviselte a férje kórházba kerülése.

A gyerekek ezért gyakran meglátogatták az édesanyjukat: leültek a garázs előtt, a nő pedig a házban tartózkodott, így beszélgettek egymással.

Végül március 24-én kaptak értesítést a kórházból, hogy Stuart koronavírus-tesztje pozitív lett, ráadásul az orvos azt is közölte, hogy a férfi esélyei nagyon rosszak. A gyerekeik úgy döntöttek, hogy nem idegesítik feleslegesen az asszonyt, de a biztonság kedvéért őt is bevitték egy kórházi kivizsgálásra.

Alig 45 perccel a kórházba érkezése után a 72 éves nőről kiderült, hogy nagyon alacsony az oxigénszintje, az orvosok szerint a túlélési esélyei minimálisak voltak. Az idős párt végül a gyerekek kérésére hospice ellátásba helyezték, és lekapcsolták őket a lélegeztetőgépről, hogy kényelmesebben érezzék magukat. Röviddel ezután az idős házaspár tagjai hat perc különbséggel elhunytak.

 

 

 




 

 

„Olyan egységesek és elválaszthatatlanok voltak a házasságukban, amennyire csak két ember lehetett a Földön” – zárja a gondolatait a videóban Buddy Baker, amit itt lehet teljes egészében megnézni:

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?