Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Kapás Boglarka után újabb magyar úszók jelentették be, hogy koronavírusosak

Kapás Boglárka után újabb úszók jelentették be, hogy elkapták a koronavírust. Horváth Dávid és Kozma Dominik is közösségi oldalon jelentették be, ők is külföldön voltak edzőtárban pár hete.

 

 

 

 




 

Nemzeti Sport azt írja, hogy ők még közel sem mindenki: tucatnál is több magyar úszónál mutatták ki a fertőzést, többeknél harmadik vizsgálatot is elvégeznek még, mert kétes eredményt hozott a második mintavétel.

A külföldi edzőtáborozások időszaka után döntött úgy a Magyar Úszó Szövetség, hogy csak azok használhatják a hazai medencéket, akiknek van két negatív koronavírus-teszteredményük. Kapás Boglárka egy negatív eredmény után egy pozitív tesztet produkált, ezután házi karanténból jelentkezett, videón osztotta meg a követőivel, mi is történik most vele.

Ezután újabb magyar úszó, Horváth Dávid instasztorijában közölte, hogy ő is elkapta a koronavírust. Horváth a 2019-es rövid pályás úszó-Európa-bajnokságon a 4 × 50 méteres vegyesváltó tagjaként ezüstérmes lett.

„Sikerült nekem is elkapni a koronavírust. Egyelőre nincs semmi bajom, reméljük így is marad. Mindenki vigyázzon magára.” – írta közösségi oldalán az úszó.

Kozma Dominik is Instagram-oldalán jelentette be, hogy neki is pozitív lett a második koronavírustesztje. Kozma nemrég a törökországi Erzurumban volt edzőtáborban.

„Úgy tűnik hiába egy negatív teszt, ha a másodikra lesz kimutatható csak a vírus…TÉNYLEG! Xmaradjotthon” – írta közösségi oldalán a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar az úszó.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?