Belföld, Hírek

Megbolondult az időjárás: a 20 fok után most havazás, viharos szél csap le az országra – Már a riasztást is kiadták

Bár a héten már elkezdett tavaszodni, de sajnos a hétvégén újra visszatér a tél.

 

 

 

 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton észak felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de délen, délkeleten még több órát süthet a nap. Délelőttől egyre többfelé várható eső, zápor. Egy-egy zivatar a front mentén is kialakulhat, de az Alföldön nagyobb számban képződhetnek. Egyre többfelé északira, északkeletire fordul, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet csúcsértéke 8 és 21 fok között alakul, majd délután észak felől gyorsan csökken a hőmérséklet. Késő este 2, 7 fok valószínű. A szombati napra zivatar miatt szinte az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki, illetve széllökés miatt egy megyére.

Rengeteg megyére adtak ki riasztást zivatar miatt / Fotó: OMSZ

 
 

 

Egy megyére széllökés miatt kellett riasztást kiadni / Fotó: OMSZ

Vasárnap reggelre az ország északkeleti harmadán, később másutt is csökken a felhőzet, de a Közép-Dunántúlon és a déli határvidéken tartósan borult maradhat az ég. Napközben már csak egy-egy hózápor fordulhat elő. Az északkeleti szelet nagy területen erős vagy viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű. Széllökés miatt csak egy megyére adott ki elsőfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 

 

 

Egy megyére adtak ki riasztást széllökés miatt / Fotó: OMSZ

Hétfő éjszaka a legtöbb helyen derült lesz az ég. Napközben kelet, délkelet felől megnövekszik a felhőzet, és főként az Alföldön kisebb havazás is valószínű. A Dunántúlon eközben a többórás napsütés melletti gomolyfelhő-képződésből hózáporok alakulhatnak ki. Az északkeleti, északi szél nagy területen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul, de a derült, szélcsendes helyeken -10 fok köré hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között várható. Több megyére is elsőfokú riasztást adtak ki a széllökések miatt.

Elsőfokú riasztást adtak ki a széllökés miatt több megyére / Fotó: OMSZ

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?