Hírek, Külföld

Tömegesen válnak munkanélkülivé az emberek Ausztriában, egy nap alatt több tízezer segélyt kérvényeztek

Hétfőn 16 ezer új munkanélküli segélykérelmet regisztrált a munkaügyi hivatal Ausztriában, miközben egyetlen új munkába lépés sem volt – írja a Privátbankár.hu.

 

 

 

 




 

Az osztrák munkaügyi hivatali szolgáltatásokat is ellátó Arbeitsmarktservice (AMS) munkaközvetítő szervezet igazgatója, Johannes Kopf kedden az Ö1 televíziós csatorna reggeli műsorában beszélt arról, csak a hét első napján közel 16 ezer új munkanélküli segélykérelmet nyújtottak be a hivatalnál. Ellenben egyetlen új munkába lépés sem volt.

Kopf szerint a hét második fele még ennél is keményebb lehet, az AMS szerint ugyanis az emberek a következő időszakban ezrével fogják elveszíteni a munkahelyeiket. A segélykérelmek számának megnövekedését az igazgató többek közt a síszezon egy hónappal korábbi befejeződésével magyarázta.

Johannes Kopf ugyanakkor méltatta azt, hogy a kormány rugalmasabbá tette a részmunkaidős foglalkoztatás szabályait, és 400 millió eurót különített el annak támogatására. Elmondása szerint ez az összeg akár a következő három hónapra is elég lehet, és biztos volt abban is, ha a válság sokáig húzódik, a kormány további forrásokat szabadíthat fel.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?