Belföld, Hírek

Koronavírus-járvány: újabb brutális árcsökkenés a benzinkutakon

A Mol 20 forinttal csökkenti a benzin, 15 forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán – írja az üzletem.hu

 

 

 

 

 
A csökkentés után így a benzin literenkénti átlagára 328 forintra csökken, a gázolajé 345 forintra mérséklődik szerdán a magyar kutakon. Nem árt szemfülesnek lenni, ugyanis az autósok akár 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj-szövetség főtitkára a következőt nyilatkozta:

„Nem szabad elfelejteni, hogy az olajárváltozás hatásának megjelenése az üzemanyagok árában mindkét irány esetén időigényes, és függ attól is, hogy a most tapasztalható zuhanást milyen piacrendeződés követi. A belföldi forgalmazású üzemanyagok döntő hányadát a hazai finomítóban állítják elő, amelyet az Oroszországból érkező vezeték táplál kőolajjal. Az orosz olaj árképzése pedig havonta történik, tehát a havi jegyzések átlagához kötik az adott hónapban leszállított orosz kőolaj árát. Vagyis ha egy napig látunk drámai esést az olajpiacokon, az biztosan megjelenik a havi átlagban, de a végeredmény kialakulása értelemszerűen nagyban függ attól is, hogy a hónap hátralévő részében hogyan alakulnak a jegyzésárak” – magyarázta múlt héten a főtitkár.

A benzin ára 2012 április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012 január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?