Belföld, Hírek

Már 8 magyarországi koronavírusos beteg van a WHO szerint

A koronavírusról tájékoztató kormányzati honlapot egyelőre még nem frissítették, továbbra is 7 fertőzöttet írnak.

 

 

 

 




Hétfőn nyolcra nőtt az igazoltan koronavírusos betegek száma Magyarországon az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nyilvántartása szerint – szúrta ki a 24.hu.

A WHO globális nyilvántartásában csak számadatot közöltek, pontosabb információt a nyolcadik magyarországi fertőzöttről egyelőre nem tudni.

A koronavírusról tájékoztató kormányzati honlapot egyelőre még nem frissítették, a vasárnap közölt 7 fertőzöttet jelzi a mutató.

Mint azt megírtuk: hétvégén a Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló egyik iráni diáknál és egy magyar nőnél diagnosztizálták az új koronavírus-fertőzést.

A hatodik fertőzött egy 22 éves iráni férfi, a SE Egészségtudományi Kar hallgatója, aki a Magyarországon elsőként diagnosztizált iráni gyógyszerészhallgatóval együtt egy születésnapi partin vett részt február 28-án.

 

 

 

Az ő esetében már az első laboratóriumi vizsgálat pozitívnak bizonyult.

A 7. beteg annak a brit férfinak az 59 éves magyar felesége, aki Milánóban fertőződött meg és jelenleg a debreceni Kenézy Gyula Kórházban részesül kórházi ellátásban.

Nála csak a második laboratóriumi vizsgálat igazolta az új koronavírus okozta fertőzést.

Összesen tehát eddig két magyar új koronavírus-fertőzöttről lehet tudni: egy 70 éves, idős, beteg férfiről és a brit beteg magyar feleségéről.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?