Belföld, Hírek

Elindult a kormány koronavírusról tájékoztató honlapja

A folyamatosan frissülő oldalon meg lehet nézni például azt, hogy hányan fertőződtek meg, vagy hányan vannak karanténban Magyarországon, de a megelőzésről is lehet tájékozódni.

 

 

 

 




Szerdán elindult a koronavírusról tájékoztató hivatalos kormányzati honlap – szúrta ki a 24.hu.

koronavirus.gov.hu a járványügyi feladatokat koordináló operatív törzs felügyelete alá tartozik. Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője hétfőn közölte, hogy az oldal legkésőbb szerdán elérhetővé válik, és azon minden információ, tanács fellelhető, ami a koronavírus-helyzettel függ össze.

A honlap a tetején hiteles és naprakész információkat ígér, és feltüntetik azokat az elérhetőségeket, ahol érdeklődni lehet a koronavírusról.

Lejjebb görgetve a Nemzeti Népegyészségügyi Központ számadataiba ütközünk: láthatjuk, hány fertőzött, gyógyult, elhunyt, karanténban lévő ember van Magyarországon, és hogy hány mintát vettek eddig.




A legfrissebb állás szerint (március 4., 11 óra) jelenleg nincs koronavírussal fertőzött Magyarországon (értelemszerűen még senki nem halt meg emiatt, és gyógyult sincsen), de 17 embert karanténban tartanak, eddig pedig 205 mintát vizsgáltak meg laboratóriumban.

Ez alatt a járvány globális számadatait láthatjuk. Jelenleg 93 455 fertőzöttet, 50 743 gyógyultat és 3198 halálos áldozatot mutat a számláló. Az adatok a WHO-tól származnak.

A számok alatt interaktív térképeken jelennek meg: lehet követni a koronavírus terjedését a világban, és hogy hol van a koronavírus miatt lezárt terület, intézmény, de megnézheted azt is, hogy melyik a hozzád legközelebb lévő kórház vagy rendelőintézet.

Az oldal alján friss híreket és tanácsokat olvashatsz.

Aki részletesen akar tájékozódni a koronavírusról, az A vírusról és a GYIK menüpontokra kattintva találhatnak részletes információkat.

 

 

 

A WEBOLDALT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?