Életmód

21 érdekes tény a világról, amitől garantáltan le fog esni majd az állad

Gondoltad volna, hogy a Burger King rejtett üzenetet hagyott a 2017-es „Az” című horrorfilm végén? Hát azt, hogy Kim Jong-un fiatalabb, mint Harry Potter? Esetleg azt, hogy Pablo Picasso mindenhová egy revolvert vitt magával? Nem?! Akkor képzeld el hány olyan izgalmas dolog lehet még a nagyvilágban, amiről halvány fogalmunk sincsen. Most azonban kicsit pótolunk: az alábbi listán ugyanis 21 ilyen és ehhez hasonló figyelemre méltó tényt gyűjtöttünk most össze, melyekkel nem árt, ha mindannyian tisztában vagyunk.

 

 

 

1 Egyetlen egy barna panda él a világon. A 7 éves Qizai Kínában, egy rezervátumban lakik.

2 A 2017-es ,,Az” című film végén a Burger King egy érdekes üzenetet hagyott, mely így szól: ,,Tanulság: sose bízz a bohócokban.” Ezzel a legnagyobb konkurensét, a McDonald’s-ot (és annak bohócát) szerette volna fricskázni.

3 Nyomós oka van annak, hogy Winston Churchill ilyen mogorva az angol 5 fontos bankjegyen: a fotós ugyanis minden fénykép készítésekor elvette tőle a szivarját.


4 Több, mint 200 megfagyott holttest hever a Mount Everest túraútvonala mentén, melyeket azért nem tudnak elszállítani, mert a ritka levegő miatt a helikopterek nem képesek ilyen magasra repülni.

5 Egy tanulmány kimutatta, hogy az emberek négyféle jól elkülöníthető csoportra oszthatók a részegen mutatott viselkedésük alapján:

6 Létezik piros banán, ami Nyugat- és Dél-Afrikában, valamint a Kanári-szigeteken terem.

7 A Mona Lisa festmény egyszer teljesen másképp nézett ki, színes volt. A múzeumban töltött hosszú évek alatt azonban a színei elhalványultak, ezért érte el a ma ismert állapotát.



8 Ferenc pápa egyszer kidobóként dolgozott egy éjszakai bárban.

9 Nepálban minden évben 5 napos kutya-fesztivált tartanak, amivel a kutyák emberek iránti hűségét és barátságát kívánják meghálálni a helyiek.

10 Az arc baloldala sokkal vonzóbb, mint a jobb. Erre sok művész rávilágított már korábban, ám egy új vizsgálat most hivatalosan is bebizonyította, hogy az emberek arcának bal oldala sokkal vonzóbb, leginkább azért, mert sokkal több érzelem kimutatására képes, mint az arc ellenkező oldala.

11 A középkorban az emberek úgy jártak, mint a gólyák: először a lábuk orrát tették le a földre séta közben és nem a sarkukat.

12 Kim Jong-un fiatalabb, mint Harry Potter: a diktátor 1984-ben, a varázsló pedig 1980-ban született.

13 Pablo Picasso mindenhová magával vitt egy töltetlen revolvert arra az esetre, ha az emberek megkérdeznék tőle ,,mit ábrázolnak a művei?!”.

14. 1991-ben Szergej Krikaljov űrhajós úgy hagyta el a Földet, mint szovjet állampolgár, majd később úgy ért vissza a Földre, mint orosz állampolgár, mivel űrben töltött ideje alatt szétesett és felbomlott a Szovjetunió.

15 Egy morbid tény: minden évben (tudtunk nélkül) átéljük az ún. ,,halál-évfordulónkat”, amivel minden évben egy évvel közelebbivé válik a halálunk napja.

16 Minden idők legrégibb ‘mémjét’ Törökországban találták a régészek: egy 2000 éves mozaik képen egy csontváz fölött a következő felirat olvasható: ,,légy vidám, éld az életed.”

17 A horrorfilmek hátborzongató háttérhangját egy waterphone (vizofon) nevezetű hangszer segítségével készítik.

18 A Pisai ferde torony belseje üreges.

 

 

 

 

 

 

19 Ha képesek lennénk függőleges irányba haladni az autónkkal, 1 órába telne, míg elérnénk a Kármán-vonalat, vagyis a világűr határát. (100 km/h-ás sebességgel haladva)

20 A vonalkódolvasók valójában nem a fekete vonalak és számok, hanem a fekete vonalak közötti fehér rések nagysága alapján képesek beolvasni a termékeket.

21 A ,,pillanat” valójában egy létező óangol időmérő mértékegység, ami 90 másodpercet jelent. Gondoltad volna?! 🧐

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?