Belföld, Hírek

Esős, borult napok jönnek, de lassan megérkezik a napsütés is a héten

Hétvégére érkezik a napsütés.

 

 

 

 

 




Hétfőn délutánra nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, ezzel együtt egyre inkább csak a keleti megyékben várható eső, záporeső, de a kora délutáni órákra ott is megszűnik a csapadék – írja a met.hu, hozzátéve, hogy a délkeleti szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérik majd.

Keddre sem lesz jobb idő: erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon a szél északira, északnyugatira fordul, másutt déli, délnyugati marad, és többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Alpokalján 9, délkeleten ugyanakkor 17, 18 fok körül alakul.

Szerdán még túlnyomóan borult időre számíthatunk, de aztán lassan javul az időjárás. Aznap a Dunántúl nyugati részén helyenként, keleti részén szórványosan, a Dunától keletre megszakításokkal várható eső, zápor. Az északi szél nagy területen erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz.

 

 

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

Csütörtökön még lehet eső, de péntekre jobb idő érkezik: vékonyodik, szakadozik a felhőzet, keleten kevés, nyugaton több napsütés várható. Keleten is egyre kisebb területen valószínű eső, zápor. Az északnyugati, északi szél többfelé élénk vagy erős marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű. Szombaton Változóan felhős időre, legalább néhány órás napsütésre van kilátás.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?