Belföld, Hírek

Koronavírus gyanújával vittek kórházba egy gyömrői nőt

Koronavírus gyanújával vittek kórházba egy gyömrői nőt – írja a signaltv.hu helyi hírportál

 

 

 




 

Azt írták, egy középkorú nőt szállítottak kórházba a mentők csütörtökön délután az egyik gyömrői háziorvosi rendelőből. A körzeti orvos hívta a mentőszolgálatot, miután a beteg több, a koronavírusra jellemző tünetet produkált, és pár napja jött haza Olaszországból.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője megkeresésükre megerősítette ezt, közölve, fertőzés gyanúja miatt hívták a mentőket, a kórházba szállítás során a személyzet a protokollnak megfelelően egyéni védőfelszereléseket használtak.

A lap úgy tudja, a nő a velencei karneválon vett részt, ahonnan vasárnap ért haza. Tegnap lázasan kereste fel a háziorvosát, aki a tüntetek és az utazása miatt azonnal értesítette a mentőket. A protokoll szerint most kéthetes megfigyelés és speciális vizsgálatok várnak rá.

Csütörtökön Gulyás Gergely közölte, Magyarországon nincs koronavírussal fertőzött beteg, eddig minden elvégzett teszt negatív lett. Ma a tisztifőorvos az M1 aktuális csatorna műsorában mondta el, mi kell ahhoz, hogy egy esetet koronavírus-gyanúsnak minősítsenek.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?