Belföld, Hírek

Narancs és sárga figyelmeztetést adtak ki több megyére is a viharos szél miatt

Hétfőn már az egész országban süvíteni fog a szél, a széllökések a 90 km/órát is meghaladhatják.

 

 

 

 




Továbbra sem csillapodik az erős szél, vasárnap és hétfőn megint durva széllökésekre számíthatunk. Emiatt az Országos Meteorológiai Intézet sárga és narancs figyelmeztetést adott ki mind a két napra. Akár a 90 km/órát is meghaladhatják a széllökések.

Vasárnap túlnyomóan felhős, borongós időre van kilátás, délután elsősorban az északi és az északkeleti tájakon fordulhat elő átmeneti jelleggel eső, zápor, máshol csak jelentéktelen csepergés valószínű. A nyugati-délnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. 9 és 16 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Meleg- majd hidegfronti tünetek – írta az Időkép.

Vasárnap a viharos szél miatt Győr-Moson-Sopron megyében narancs, míg Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém megyékben sárga figyelmeztetés van érvényben.

 

 

 

Hétfőre virradó éjszaka országszerte viharossá fokozódhat az északnyugati szél, és napközben is többfelé lehetnek erős lökések, majd estére mérséklődik a légmozgás. Emellett változóan felhős-napos idő ígérkezik, kisebb eső, zápor főként a nap első felében alakulhat ki, de délután nyugaton is lehet még néhol egy-egy futó zápor. Délután 7-13 fok valószínű.

Hétfőn az egész országra figyelmeztetést adtak ki a szél miatt, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékben narancs, a többiben sárga riasztás lesz.

Kedden kezdetben naposabb, délután felhősebb idő várható, estefelé az északi tájakon kisebb eső, futó zápor is előfordulhat. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Szerdára egy hullámzó hidegfront hozhat felhős, borongós, sokfelé csapadékos időt, valamint élénk, erős nyugatira, északnyugatira forduló szelet. Napközben 7-13 fokot mérhetünk.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?