Érdekes, Hírek

Egy hetet töltöttem Japánban és most megmutatom, hogy miért ez a legjobb hely a Földön

A Pikabu közösségi oldal ,,uzniko” álnév mögé rejtőző felhasználója hátára vette a világot és úgy döntött, hogy egy hét napos utazás során felfedezi Japánt, amiről már korábban is számtalan pozitívumot olvasott az interneten. Uzniko-t lenyűgözték az ott tapasztalt és átélt élmények, ezért egy élménybeszámoló keretén belül megosztotta a nagyvilággal, hogy mik azok a parányi, de mégis lényeges apróságok, ami miatt Japán a legcsodálatosabb hely a Földön.

 

 

 

1 Japánban a benzinkutak töltőpisztolyai felülről lógnak, így teljesen mindegy, hogy az autónk jobb vagy baloldalán van a tanknyílás, mindkét oldalon könnyedén tudjuk használni a felülről lógó pisztolyokat.

2 Egy szállodai lift, ahol a nem lehet gombokat nyomkodni, csak egyszerűen hozzáérintjük a szobához kapott kártyát a leolvasó panelhez, és a lift azonnal a kívánt emeletre szállít bennünket.

3 Nem számít a 10-20 centis hó, az emberek még ilyen időben is szívesen kerékpároznak a munkahelyükre, ahol egyébként ki sem kötik azokat, mert nem kell tartani attól, hogy bárki is ellopná a bicikliket.


4 Az italautomaták teljesen behálózzák a nagyvárosokat, sok esetben például a szabad ég alatt helyezik el őket a parkok és terek közvetlen közelében.

5 Nem mellesleg pedig szinte mindennek létezik automatából vásárolható változata, mely így a boltok nyitva tartásától függetlenül éjjel-nappal elérhető.

6 Ideiglenesen kihelyezett útszóró só tároló, ahonnan bárki kivehet egy zsákkal, ha úgy ítéli meg, ha úgy ítéli meg, hogy túl csúszós vagy nem biztonságos a járda, ahol közlekedik.



7 Mivel az utcák túlzsúfoltak, ezért nem ritka, hogy a lakóépületek parkolója a házak tetején helyezkedik el.

8 Egy nagyvárosban, ahol 40-50 emeletes házak is vannak, nem számít túl nagy kunsztnak egy óriáskerék, hiszen nem sok mindent látni róla. Na de ha az óriáskerék az egyik ilyen toronyház tetején helyezkedik el…úgy azért mindjárt más.

9 Egy ivókút, amin két csap is található. Az alsó csappal a cipőnket tisztíthatjuk vagy éppen a háziállatainkat itathatjuk.

10 Utastájékoztató egy japán repülőtéren, ahol sok más egyéb repülőgép mellett a Csillagok háborújából ismert Ezeréves sólyommal is megismerkedhetünk. Mi lehet még, amit nem tudunk a japán légi közlekedésről?! 😀

11 ,,Azt hittem, hogy gyerekek készítették ezeket és egy általános iskola ablakát bámulom éppen, de mint kiderült, ez egy idősek otthona, és az ott lakó idősek készítették ezeket a kreatív dolgokat. Le a kalappal előttük!”

12 Ezen a reptéren osztott szórólapon tippeket és trükköket olvashatunk, hogy hogyan csökkenthetjük a trombózis kialakulásának kockázatát.

13 Minden aluljáró kijáratnál részletes tájékoztatót olvashatunk arról, hogy milyen tömegközlekedési eszközökkel találkozhatunk, ha az adott helyen hagyjuk el az aluljárót.

14 Egy jelentéktelen, mégis szórakoztató minta, ami azt mutatja meg, hogy milyen különböző rétegekből épült fel a Szapporo-ban található úthálózat.

15 A metrólépcsőn elhelyezett feliratok mutatják, hogy hány kalóriát égetünk el a lépcső használata során.

 

 

 

 

 

 

16 Digitális hőmérő egy épület oldalán.

17 Szórakoztató járólapok az állatkertnél található metró-aluljáróban. Apróság, de mégis jó azért látni, hogy tényleg mindenre gondolnak.

18 Végezetül pedig egy nedves esernyőre húzható műanyag zacskó egy bevásárlóközpont bejáratánál, hogy ne csöpögtessük szét a vizet az áruházban.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?