Belföld, Hírek

Bizony, ez érkezik hozzánk is – Sorra törlik a járatokat, rémisztő felvétel készült az Európában már tomboló szélviharról – videó

Több légitársaság törölte brüsszeli járatait a Chiara téli vihar miatt, Nagy-Britanniában is pusztít a hatalmas erejű viharos szél.

 

 

 

 
 

Mintegy hatvan járatot töröltek vasárnap a brüsszeli repülőtéren a Chiara téli vihar miatt – olvasható a repülőtér sajtóközleményében.

A belga főváros repülőterének szóvivője szerint további járatok törlése és késések várhatóak.A repülőtér kezdetben még csak a “késések lehetőségével” számolt, a járatok törléséről a légitársaságok később hozták meg a döntést.

Hasonló a helyzet Nagy-Britanniában is, ahol valóságos kihívás most letenni a pilótáknak a repülőgépeket. A Big Jet TV Facebook-oldala immár órák óta közvetíti a Heathrow repülőtéren történteket, ahogy a repülők egymás után szállnak le, vagy éppen próbálnak leszállni a mostoha időjárási körülmények között. Az időjárás miatt több tucat Nagy-Britanniába induló járatot töröltek, valamint megbénult a vasúti közlekedés és több parkot is lezártak biztonsági okokból.

 
 

LIVE

#StormCiara LIVE from London Heathrow#itsbetterlivewww.bigjet.tv

Közzétette: BIG JET TV – 2020. február 9., vasárnap

 

 

A Ciara névre keresztelt pokoli vihar az elmúlt évek egyik legerősebb vihara, ami a térséget sújtja, akár 130 km/h-s széllökések is lehetnek. Angliában már most több helyen áradások vannak a gyorsan lezúduló, nagy mennyiségű eső és az erős szél miatt, fák dőltek autókra és több sporteseményt is elhalasztottak a Sky szerint. A vihar vasárnap érte el Nyugat-Európát, ennek az előszelét, ha minden igaz, már a vasárnap esti órákban mi magunk is érezni fogjuk. A java azonban, ahogy arról beszámoltunk, hétfőn éri el hazánkat, várhatóan 90-100 km/h-s széllökések kíséretében, éppen ezért hétfőn és kedden is másodfokú viharjelzés van érvényben több megyére is.

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?