Celeb / Híresség

Meghalt Kirk Douglas

A színészlegenda 103 éves volt. Fia, Michael Douglas megható szavakkal tette közzé a hírt.

 

 

 

 




103 éves korában meghalt Kirk Douglas. A színész halálhírét fia, Michael Douglas jelentette be.

Kirk Douglas, 1916. december 9-én született New Yorkban, eredeti neve Issur Danielovitch Demsky. A hétgyermekes családban ő volt az egyetlen fiú. Karrierje a negyvenes években kezdődött, több mint kilencven filmben játszott, háromszor jelölték Oscar-díjra.

Színpadi színésznek készült, és pályája elején változtatta meg a nevét. Kirk Douglas eleinte főleg rádiós és színházi munkákat kapott, majd volt évfolyamtársa és barátnője, a hollywoodi sztár, Lauren Bacall segített filmes szerepet szerezni neki.

Kirk Douglas első filmje a Martha Ivers furcsa szerelme volt 1946-ban. Egyre komolyabb szerepeket kapott, és nem sokkal később, 1949-ben A bajnok című filmben a bokszoló szerepe meghozta az áttörést. Alakításáért Oscar-díjra jelölték.

1953-ban A szörnyeteg és a szépség című film, amelyben főszerepet kapott, több Oscart is besöpört, 1957-ben pedig A nap szerelmese) című filmért producerként jelölést kapott.

John Wayne-nel játszott a Szemben az árral, Az óriás árnyékában és a Rabold el az aranyat! című filmekben, Arnold Schwarzeneggerrel az 1979-es Kaktusz Jackben, Farrah Fawcett-tel pedig a Hármas számú űrbázis című filmben.

 




 

Első házasságából származó fia, Michael Douglas a közösségi oldalakon jelentette be a hírt édesapja haláláról.

„Testvéreimmel együtt hatalmas szomorúsággal jelentjük be, hogy Kirk Douglas 103 éves korában itt hagyott bennünket.

A világ számára legenda volt, egy színész a mozi aranykorából, aki jól élt arany éveiben, egy emberbarát, akinek az igazság iránti elkötelezettsége és azon elvei, melyekben hitt, mindenki számára mércét jelentettek.

Számomra és testvéreim, Joel és Peter számára egyszerűen apa volt, Catherine számára csodálatos após, az unokáinak és ükunokáinak szerető nagyapja, Anne-nek pedig csodálatos férje.

Hadd zárjam soraimat azokkal a szavakkal, amiket az utolsó születésnapján mondtam neki: Apa, annyira szeretlek és annyira büszke vagyok rá, hogy a fiad

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?