Belföld

Egy tajvani férfi a leggazdagabb magyar

Frank Liu többszörös dollármilliárdos, és Kövér László házelnök személyes barátja. Nemrég a magyar állampolgárságot is megkapta.

 

 

 

 




Rosszul tippel, aki a sokáig listavezető Csányi Sándor OTP-elnököt, vagy Orbán Viktor jó barátját, Mészáros Lőrincet gondolja hazánk legvagyonosabb emberének.

Talán meglepő, de a leggazdabb magyar tulajdonképpen csak néhány éve magyar: egy Frank Liu nevű tajvani illetőségű üzletember

– derül ki az Index portréjából.

Liu vagyonáról nem lehet pontos információt tudni, de az biztos, hogy a másfél milliárd eurós vagyon körül rendelkező magyar éllovasokkal szemben többszörös dollármilliárdos.

A lap információi szerint egy Magyarországot kedvelő, hosszú távú befektetésekben gondolkodó, tájékozott és szimpatikus üzletemberről van szó, aki 2016-ban személyes jó barátja, Kövér László házelnök szülővárosában, Pápán több mint 1,1 milliárd forintért megvette, és ezzel tulajdonképpen megmentette a Pápai Hús Kft-t.

 




 

Chi Fu nevű vállalata vásárolta meg a napokban a XIII. kerületi Váci út – Csavargyár utcánál lévő 7,5 hektáros területet az Optima Befektetési Zrt.-től, a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné alapítványainak kezelőitől.

A területért több mint 22 millárd forintot fizettek.

Frank Liu egyébként Liu Csi-jen néven született, Kaliforniában és Tajvanon tanult, és már a kilencvenes években, a Franklin Templeton befektetési ház ázsiai nyitásakor is nagyon sikeres üzleteket kötött. Ebben a cégben a mai napig 20-25 milliárd dolláros befektetési alaphoz van köze.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?