Belföld, Hírek

Terrorban tartotta a családját egy mezőberényi férfi: volt, hogy földhöz vágta a gyermekét

A Békési Járási Ügyészség több vád miatt is kezdeményezte egy 32 éves mezőberényi férfi letartóztatását – írja a 444.

 

 

 

 




A férfit, aki válogatott módon bántalmazta 3 és 7 éves gyermekeit és feleségét, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, védekezésre képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés bűntettével és folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés vétségével vádolják.

A házaspárnak hat kiskorú gyermeke van, de közülük ötöt a hatóságok már kiemeltek a családból, így csak egy gyermeket neveltek a háztartásukban. Ugyanakkor a hatóság engedélyezte számukra, hogy hazagondozás keretében gyermekeiket meghatározott időszakra magukhoz vegyék: így idén január 17-31. között valamennyi gyermek a házaspár mezőberényi otthonában tartózkodott.

A munkanélküli férfi egész nap számítógépes játékokat játszott, illetve agresszíven viselkedett a gyermekekkel és a feleségével, akiket napi szinten terrorizált, többször és különféle módokon bántalmazott.

Az egyik 3 éves kisfiút többször azzal büntette, hogy nem hagyta éjszaka aludni, kézfejét és lábát egy légycsapóval egymás után számtalan alkalommal nagy erővel megütötte, majd a gyereket felkapta és előbb a földhöz vágta, aztán a szekrénynek dobta. A bántalmazás következtében a kisgyermek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás – annak módjára, erejére és a testszerte keletkezett sérülésekre figyelemmel – alkalmas volt súlyosabb sérülések előidézésére is.

 




 

 

Ezután a férfi a 7 éves kisfiút úgy arcon ütött, hogy annak szeme alatt bevérzés keletkezett. Emellett a tenyerét egy késsel megszúrta, majd egy cipővel úgy arcon ütötte a gyereket, hogy annakorra vérezni kezdett.

A férfi a feleségét is megtámadta. Testszerte megütötte, megrúgta, a fejét a falnak verte.

A nő és gyermekei úgy tudtak kimenekülni a lakásból, hogy a férfi 2020. január 31-én délelőtt áramütést szenvedett, így a mentő elszállította.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a tanúk befolyásolásának veszélye miatt került sor, mivel alappal lehet tartani attól, hogy az agresszív férfi házastársának megfélemlítésével a bizonyítási eljárás eredményét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennáll. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?