Celeb / Híresség

„Sosem felejtem el azt a szörnyű éjszakát” – Még mindig tart a nyomozás Gáspár Győzőék autóbalesete ügyében: ez várhat a beléjük csapódó sofőrre

Budapest — Akár pénzbüntetéssel is megúszhatja az a sofőr, aki tavaly novemberben belecsapódott Gáspár Győzőék (46) autójába.

 

 

 




 

Mint megírtuk, az autós valószínűleg rossz helyen hajtott fel a 21-es főútra, szembement a forgalommal és frontálisan ütközött a Romantic frontemberének kocsijába, amelyben a showmanen kívül a felesége, Bea (45) és kisebbik lányuk, Virág ült. A karambolt kisebb sérülésekkel megúszó Győziék úgy vélik, csak a luxusautójuk felszerelésének köszönhetik, hogy nem történt nagyobb baj.

– Hosszú ideig halálfélelmem volt, ha autóba ültem, és vezetni is alig mertem. A kocsit még mindig nem tudjuk használni, nem tudom, mikor lesz kész. Az az egy viszont biztos, hogy sosem felejtem el azt a szörnyű éjszakát – tette hozzá Győző. Hogy mikor kerülhet pont az ügy végére, még nem tudni, a rendőrség ugyanis egyelőre nyomoz az ügyben.

Gáspár Győző és Bea máig nem tudta feldolgozni az éjszakai karambol emlékét. /Fotó: RAS-Archívum

– A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés elkövetése ügyében folytat eljárást – közölte megkeresésünkre a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

 




 

A Blikk megkeresett egy az ügytől független ügyvédet, milyen büntetésre számíthat a vétkes sofőr.

– Az ügy a nyomozati szakban, azaz jelenleg komolyabb szabálysértésnek számít, mint mondjuk egy KRESZ-szabály megsértése. Amennyiben ez alapján zárul le az ügy, jellemzően pénzbüntetésre számíthat a baleset okozója, amely pár tízezer forinttól százezres nagyságrendű is lehet. A bíróság ezt a jövedelemhez és egyéb tényezőkhöz mérten szabja ki – mondta lapunknak dr. Kozma Péter, hozzátéve, elképzelhető a jogosítvány bevonása is. – Amennyiben nem megállapítható a szándékosság, akkor nem bűncselekményként vizsgálják az ügyet, így a vétkes sofőr nem kötelezhető az anyagi kár megtérítésére.

Ráadásul a nyomozás lezárultáig Gáspáréknak a biztosító sem fizet, Győzőék viszont még csak a közelmúltban mentek kihallgatásra a tavaly novemberi karambol után.

– Nem értjük, miért csak két hónappal a baleset után hívtak be kihallgatni minket Beával – bosszankodott Gáspár Győző.

Lapunk megkereste a másik sofőrt, ám nem kívánt nyilatkozni.

Szembesítést kért

Gáspár Győző szeretne találkozni a balesetet okozó másik sofőrrel, ezért szembesítést kért a rendőrségtől, ám minderre eddig nem került sor.

– Szeretném, hogy a másik sofőr elmondja végre, miért hajtott bele az autónkba. Látni akarom, hogy megbánta-e a történteket vagy sem. Úgy hallottam, még a jogosítványát sem vették el. Tőlünk sem kért bocsánatot – mondta Győzi.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?