Belföld, Hírek

Ködre és havazásra igen, napsütésre ne nagyon számíts a hétvégén

Marad a borongós téli idő.

 

 

 

 

 




Közeledik a hidegfront, ami csapadékkal érkezhet meg a Dunántúlra – írja az Időkép.

Az oldal legfrissebb előrejelzése szerint szombaton, késő délutántól gyenge havazás kezdődhet a Nyugat-Dunántúlon, ami vasárnap reggelre a Dunántúl nagy részére kiterjedhet.

Pénteken marad a borongós idő, többfelé köddel, szitálással, északnyugaton helyenként élénk délkeleti széllel. Napközben -2 és +3 fok között lehet a hőmérséklet.

Szombaton többfelé várható párás vagy ködös idő, főként a középső tájakon felszakadozhat. Hószállingózás, szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Az északi és déli tájakon helyenként kisüthet a nap.

Az érkező hidegfront mögött feltámadó északnyugati szél egyre melegebbé teszi az alsó légréteget. Emiatt a havazást a Dunántúlon nyugat felől egyre inkább havas eső, eső válthatja fel. A legmagasabb hőmérséklet -2 és +5 fok között alakulhat.

 

 

 

 

Vasárnap reggelre akár 3-4 centis hóréteg is kialakulhat a Dunántúl egyes tájain. Vasárnap délután a Bakonyban várható kisebb havazás, máshol szórványosan gyenge havas eső, eső. A hó azonban a fokozatosan enyhülő idő miatt csak a magasabban fekvő helyeken maradhat meg, máshol elolvad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett általában sok lesz a felhő felettünk. Néhol előfordulhat hózápor, havas eső zápor – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között lehet.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?