Külföld

„Jabba, a dzsihádista” a gúnyneve – elfogták a világ egyik legkövérebb terroristáját

A 254 kilós muftit egy kocsi platójára tették, úgy tudták csak elszállítani.

 

 

 

 

 




Moszulban kapta el egy iraki speciális egység a világ egyik legkeresettebb, egyben legkövérebb terroristáját, írja a The Sun. Shifa al-Nima jelenleg 254 kilót nyom, így elfogása után egy platós teherkocsira tették, csak így tudták elszállítani az ISIS muftiját.

A túlsúlyos terroristavezér őrizetbe vételéről a Twitteren kering egy fotó, ami után egyáltalán nem meglepő, hogy az iraki katonák a „Jabba, a dzsihádista” gúnynéven emlegetik a férfit.

 

 

Ali Y. Al-Baroodi on Twitter

Latest photos for #ISIS Mufti. He was the strongest supporter of demolishing Mosul heritage. He used to give the Friday Sermon in my neighborhood. He cheered up in the very Friday after the blowing of Prophet Jonah Mosque in the early days of their invasion. 📷 Social media https://t.co/VWOCR4nmJE


 

 

Az elfogott vallási vezetőt számtalan emberélet kioltásáért tartják felelősnek. Többek között őt gyanúsítják Jónás próféta sírhelyének megrongálásával, de papokat és tudósokat ugyanúgy kivégeztetett, ahogy nők megerőszakolásáért és gyerekek haláláért is felelős. Al-Nimát gyanúsítják egy mecset felrobbantásával is.

A mufti elfogását újabb fontos mérföldkőnek tartják a szakértők az ISIS teljes megsemmisítése felé vezető úton.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?