Hírek, Külföld

Szándékosan gyújtogattak Ausztráliában: tucatnyi embert helyeztek vád alá a hatóságok

Hétfőn az ausztráliai Új-Dél-Wales rendőrsége bejelentette, hogy 24 ember ellen emeltek vádat szándékos gyújtogatás miatt – írja a Futurism.

 

 

 

 




 

lap információi szerint tavaly november óta 183 ember ellen emelt vádat New South Wales rendőrsége bozóttüzekkel kapcsolatos bűncselekmények és szabálytalanságok miatt. A 30 ember és sok millió állat életét követelő bozóttüzek kapcsán tavaly novembertől számítva 205 esetben állapítottak meg a hatóságok mulasztást, vagy gyújtogatást.

Emellett sokan nem tartották be a tűzvédelmi előírásokat, vagy figyelmetlenségükkel, például egy cigaretta eldobásával rontották a helyzetet. A hatóságok ezért nyomatékosan kérik a lakosságot, hogy mindenki jobban figyeljen oda a környezetére, illetve hogy a tüzek keletkezéséről minden felvételt juttassanak el a hatóságoknak.

A helyi törvények szerint az elítélt vétkesek, az emberéletet veszélyeztető tűzokozásért akár 25 év börtön is kaphatnak, de a mulasztásos vétségek is akár egyéves börtönbüntetéssel járhatnak. A térségben január 2-a óta rendkívüli állapot van hatályban, jelenleg is 5 millió hektáron lángol a tűz.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?