Hírek, Külföld

Óriási a baj: az ország történetében először behívják a tartalékosokat – fotók

Akkora a baj Ausztráliában, hogy az ország történetében először behívnak 3000 tartalékos katonát. A bozóttüzek miatt szombaton a bolygó legforróbb pontja Ausztráliában volt, a tüzek pedig megállíthatatlannak tűnnek.

 

 

 

 

 




Sydneytől nyugatra, Penrith elővárosban szombaton 48,9 Celsius-fokot mértek, szombaton ez volt a világ legmelegebb pontja. Canberrában szintén új rekordot 44 Celsius-fokot mértek. Scott Morrison kormányfő bejelentette: 3000 tartalékost mozgósítanak a lángok elleni küzdelemhez. Az ország történetében eddig még soha nem mozgósították a tartalékosokat.

A legsúlyosabb helyzet Victoria és Új-Dél-Wales államok part menti vidékein alakult ki, ezeken a területeken nincs telefon-, internet- és áramszolgáltatás sem.

Sydneyben leégett két nagy transzformátorállomás, a hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy áramszünetek várhatóak.

Ausztrália több államában szükségállapotot rendeltek el. több olyan helyszín is van, ahonnan már nem lehet elmenekülni a tűz elől, a helyszínen kell menedéket keresni.

Szeptember óta 23 ember halt meg a tüzek miatt, és a békeidőben valaha volt legnagyobb evakuálási akció zajlik a kontinensnyi országban.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?