Belföld, Hírek

Eldőlt: Budapest rendezheti meg a 2023-as atlétikai vb-t

A kormány elfogadta a főpolgármester feltételeit, kezdődhetnek az előkészületek.

 

 

 

 

 




Miután a magyar kormány elfogadta a fővárosi közgyűlés által megszabott feltételeket, így nincs akadálya annak, hogy Budapest rendezhesse meg a 2023-as atlétikai világbajnokságot – ez derül ki a Magyar Közlöny által megírt határozatból.

Ebben arról írnak, hogy felhívják a feladatkörük miatt érintett minisztereket, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és a nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztost a kormányzati feladatok végrehajtására a közgyűlés javaslatai alapján.

Így többek között Karácsony Gergelyt és a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét is felkérték, hogy levélben tájékoztassák a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget (IAAF) arról, hogy megvan a támogatás az atlétikai vb magyarországi megrendezéséhez.

Tavaly decemberben derült ki, hogy Budapest nyerte meg a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát, ezzel Magyarország először adhat otthont a világ harmadik legnagyobb sporteseményének.

 

 

 

 

A sikeres pályázatban egy Duna-part melletti, Ferencváros déli részén, illetve Észak-Csepelen épülő atlétikai központot ígértek, valamint egy 13 ezer fős stadiont.

Az új főpolgármester 5 pont teljesítését kérte a kormánytól, hogy igent mondjon a budapesti atlétikai vb-re.

A kormány szintén elfogadta Csepel és Ferencváros javaslatait az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban és kötelezte minisztereit e javaslatok maradéktalan végrehajtására.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?