Internet

Így olvashatja el a Messenger üzeneteket anélkül, hogy a másik tudna róla

Mai ingerekkel teli világunkban egyáltalán nem ritka, hogy valaki épp a villamoson nyit meg egy üzenetet (akár véletlenül), de válaszolni már nincs ideje, vagy még gondolkodna rajta, és udvariasabb opcióként olvasatlanként hagyna a levelet – sokakat frusztrál ugyanis, hogy a válasz nem érkezik rögtön.

 

 

 

 




Korábban már írtunk róla, hogy az interneten rendre bukkannak fel olyan virális cikkek, amelyek arról írnak, hogyan olvashatunk el úgy egy beérkező üzenetet a Messengerben, hogy a másik félnek ne jelezze ki a csevegő a Látta (Seen) státuszt. Ahogy mi is felhívtuk rá a figyelmet, a Megjelölés olvasatlanként opció egyáltalán nem segít, és sokan hiszik tévesen, hogy annak használatával a másik félnél is olvasatlannak jelzi a rendszer az elküldött üzenetet – egyáltalán nem így van.

Na de akkor mit lehet tenni? Laptopról, számítógépről böngészve az Unseen nevű, Google Chrome-ban használható kiegészítőt hívhatjuk segítségül, amit a Chrome hivatalos webáruházából telepíthetünk. A kiegészítő használata a Facebookon és a Messengeren keresztül is tiltja a Látta státusz kijelzését, így az ismerősök nem fogják tudni, hogy elolvastuk a leveleiket, ráadásul több opciót is kapunk, például eltüntethetjük annak nyomát, hogy mikor voltunk utoljára aktívak. Firefoxban ugyanerre képes a Message Seen Disable nevű beépülő.

Ha okostelefonról messengerezünk, akkor is lehet némileg lehet csalni, hiszen amíg nem lépünk be a Messenger appba, addig nem készül időpecsét a csetablakban. Az egyik megoldás androidos mobil esetében, hogy engedélyezzük a messengeres csetablakok push értesítéseinek kijelzését. Ilyenkor az üzenet tartalmát lehúzhatjuk a hüvelykujjunkkal a kijelző tetejéről, ám ekkor számolni kell azzal, hogy csak az utolsó sort látjuk, és ha hosszú a mondandó, azt sem mindig jelzi ki végig.

Átmeneti megoldás lehet az is, ha a telefonunkat repülő üzemmódba rakjuk, miután megjelent a csetbuborék a kijelzőn. Ha offline nyitjuk meg a készülékre már megérkezett üzenetet, az app nem kap azonnali visszajelzést arról, hogy láttuk. Azonban amint internetre csatlakozunk és az alkalmazás szinkronizálódik, rögtön megjelenik majd a pecsét a másik félnél is.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?