Érdekes

Egy apa 84 millió forintot fizet annak, aki elveszi a lányát

Csak három feltétele van.

 

 

 

 




Arnon Rodthong 58 éves vállalkozónak annyira elege van abból, hoyg a lánya nem talál magának férjet, hogy kétségbeesett lépésre szánta el magét.

84 millió forintnyi bahtot fizet ki annak, aki elveszi a lányát, abban az esetben, ha megfelel három feltételnek.

Karnsita 26 éves, beszél angolul és kínaiul, és segít a családi vállalkozásban a dél-thaiföldi Csumfon tartományban.

Bár a helyi szokások szerint a vőlegénynek és családjának illik hozományt fizetnie a menyasszony családjának, Rodthong úr úgy döntött, nem foglalkozik a hagyományokkal, és ő maga dob fel egy jelentős összeget az asztalra.

 

 

 

 

 

 

 

 

A 84 millió forintnyi baht mellé a jövendőbeli férj még a családi vállalkozásból is kap egy részt, amelynek a teljes értékét több százmillió forintra becsülik.

A vállalkozás nem más, mint egy duriangazdaság.

Rodthong szerint mindegy milyen nemzetiségű a jelentkező, de három feltételnek meg kell felelnie:

1. Nem kell iskolázottnak lennie, elég ha tud írni és olvasni. Ahogy a jövendőbeli após fogalmazott:

2. Dolgozzon keményen, ne legyen lusta.

3. Pénzügyekben kíméletlen és szereti a duriánt.

Rodthong úr gazdasága naponta 50 tonnányi duriánt dolgoz fel, ezzel a teljesítménnyel a régióban a legnagyobb vállalkozásnak számít.

Ha megvan a vejem, mindent azonnal átruházok rá – tette hozzá.

A buddhista vallású milliomos a vállalkozás mellett rengeteg földet is birtokol a környéken. És hogy mit szól ehhez a lánya? Karnsita – akinek két fiútestvére van – úgy érzi, hogy az apja elhalmozza figyelemmel, és megerősítette, hogy szingli.

Arra is utalást tett, hogy a jövendőbelijének nehéz lesz zsebre vágnia az apja által beígért összeget, abból a pénzből ő ugyanis Dél-Koreába szeretne utazni, ahol plasztikai sebészeti beavatkozásokat szeretne elvégeztetni magán.

 

 

 

 

 

 

 

 

– Egy barátom mutatta meg apám posztját. Meglepődtem, de már látom a vicces oldalát is. Valóban igaz, szingli vagyok. Ha már férjhez kell mennem, akkor az illető legyen szorgalmas és jó ember, aki szereti a családját.

Az előre elrendezett házasságok az ázsiai társadalmakban a mai napi megszokott jelenségnek számítanak. Sőt, nemcsak Ázsiában, hanem olyan nyugati országokban is, ahol nagyszámú ázsiai – thai, indiai, pakisztáni, kínai, stb – népcsoport él. Azt is hozzá kell tennünk, hogy ez nem egyenlő a gyerekházassággal vagy az erőszakos kiházasítással, itt a házasulandó felek akár meg is vétózhatják a családjuk terveit.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?