Belföld

Visszatérhet a képernyőre a Szomszédok, ám egy fontos szereplő biztosan kimarad

A szereplők és a stáb nagy része is szívesen visszatérne, egy színésznőt kivéve: Ábel Anita köszöni, de nem kér a Szomszédok felélesztéséből.

 

 

 

 

 




Az ikonikus magyar sorozatot Bujtás János tervezi folytatni, aki már harminc évvel ezelőtt is a stáb tagja volt: az idén júniusban elhunyt Kossuth-díjas tévérendező, Horváth Ádám mellett dolgozott a sorozaton technikai rendezőként.

Bujtás szerint a Szomszédokot azért érdemes folytatni, mivel

ez volt minden idők legnézettebb és legkelendőbb sorozata Magyarországon, biztosan lenne rá igény a nézők részéről, hiszen a sorozatba még így is bele lehet botlani naponta reklámok vagy viccek által – nyilatkozta a rendező a Borsnak.

A Szomszédok iránti retrólázt jól mutatja az is, hogy hiába ért véget húsz éve a sorozat, továbbra is a köztudatban van, a magyar mémkultúra például előszeretettel húzza elő a szereplőket.

Bujtás ráadásul az eredeti szereplőkkel képzelné el a folytatást, és mindenki legnagyobb örömére a legtöbben benne is vannak. Pásztor Erzsi például szívesen visszatérne Janka néniként, de a lap által megkérdezett színészek szintén rábólintanának az édes nosztalgiára. Egyvalaki azonban biztosan nem kér a folytatásból:

 

 

 

 

 

Ábel Anita szerint a sorozat 1999-ben véglegesen befejeződött, számára legalábbis biztosan, így ő nem fog visszatérni Julcsiként.

„…én úgy gondolom, ez a sorozat 99-ben befejeződött. Számomra mindenképp, ez egy kerek történet volt, egy csoda akkor, hogy 13 évig az emberek életében voltunk, és valahol az emberek a mi életünkben! Boldog vagyok, hogy ilyen színész­óriásokat ismerhettem meg, és ha gyerekként akkor nem is tudtam igazán értékelni, most 44 évesen tudom, milyen ajándék volt ez a sorstól!

Sok sikert kívánok a folytatáshoz, ha valóban lesz, de ebből a társulatból én 1999-ben kiléptem!

Úgy érzem, a tisztesség úgy kívánja, hogy ezt leírjam! Örökké kellemes nosztalgiával fogok ezekre az időkre gondolni!” – idézi a Bors Ábel Anita Bujtás Jánosnak küldött üzenetét.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?