Belföld

Napokig ömlik az eső – lesz, ahol hóra, havas esőre, ónos esőre számíthatunk

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország középső területére.

 

 

 

 




Szombatig túlnyomóan nedves levegő érkezik, ezért sokfelé lesz eső – van, ahol ónos eső,. havas eső vagy hó is eshet.

Vasárnaptól lehet melegedésre, száraz időre lehet készülni – írja az Országos Meteorológiai szolgálat.

Csütörtökön főleg az ország nyugati, délnyugati felén várható csapadék, keletre az esti órákban ér. Az Időkép előrejelzése szerint a legtöbb helyen eső lesz. Hóra elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, a magasabb helyeken számíthatunk, az ország keleti felén inkább havas eső valószínű. Azt is írják, hogy az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain is számíthatunk havazásra, néhol ónos eső sem kizárt.

Az Országos Meteorológia Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható köd és ónos eső miatt az ország középső megyéire.

„Elsősorban a nyugati országrészben lehet síkvidéken megmaradó hóra számítani (lepel – 1,2 cm), a Bakonyban ennél nagyobb mennyiség is hullhat” – írja az Országos Meteorológiai szolgálat a csütörtökre vonatkozó előrejelzésében.

Csütörtökön este újabb csapadékhullám jön délről.

 

 

 

„Pénteken ez a csapadékmező lassan kelet felé távozik, majd nyugatra a délutáni, esti órákban újabb tömb érkezik. Az éjjeli órákban ez már kiadósabb mennyiséget dobhat le a dunántúli tájakon, helyenként 20-25 mm-nél több eshet” – írja az Időkép.

A déli szél többfelé megerősödik majd, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között várható, keleten lesz enyhébb az idő.

Havazás a reggeli órákban az Északi-középhegységben lehet, estétől csupán a Dunántúl nyugati, délnyugati tájain, valamint a Bakonyban.

Szombaton nyugat felől lassan szakadozik a felhőzet, de keleten késő délutánig marad. Nyugaton reggelre, a középső tájakon kora délutánra, a keleti határvidéken estefelé szűnik meg az eső.

A délnyugatira, nyugatira forduló szél helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között várható.

Vasárnaptól enyhébbé és szárazabbá válik az idő.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?