Érdekes, Kvíz

Te átmennél az FBI különleges ügynök tesztjén? Most megtudhatod!

Az FBI különleges ügynökei nagyon nehéz munkát végeznek. A statisztikák szerint a jelentkezők kevesebb mint 5%-a alkalmas csak a feladatra. Egy sor kérdésre válaszolva kiderül, hogy a jelölt rendelkezik-e a kreatív és a logikai alapú gondolkodás képességével. Végezd el az alábbi tesztet, hogy kiderüljön, te vajon alkalmas lennél-e különleges ügynöknek!

 

 

 

1. Ki az anya?

Nézd meg a képet! Két nő ül a szobában egymással szemben, egy gyerek pedig a földön játszik. Tanulmányozd a képet!


A kérdés:

Mit gondolsz, a két nő közül ki a gyerek anyja?

Válasz:

A gyerek édesanyja a bal oldali nő. Úgy ül, hogy közben lábai a gyerek felé mutatnak.

  • Ez a testhelyzet mutatja az anya természetes védelmező ösztönét a gyerek iránt.
  • Testhelyzete védelmező, enyhén előre dől.
  • Természetes, hogy egy kisgyerek játék közben is az anyját figyeli, ezért felé néz.

2. Két kapszula

Egy sorozatgyilkos elrabolt embereket és arra kényszerítette őket, hogy két kapszula közül az egyiket vegyék be. Az egyik ártalmatlan, a másik mérgező. Az áldozat választ, a megmaradt kapszulát a sorozatgyilkos veszi be. Minden alkalommal az áldozatok halnak meg, a sorozatgyilkos pedig életben marad.

A kérdés:

Hogy lehet, hogy a gyilkos mindig az ártalmatlan kapszulát kapja?

Válasz:

Mindkét kapszula ártalmatlan. A méreg abban a pohár vízben van, amit az áldozatok megisznak.

3. Italok

Egy nő és egy férfi elment egy étterembe vacsorázni. Miközben vártak az ételre, a nő rendelt öt pohár italt jéggel, mert nagyon melege volt. Ebből négyet azonnal megivott, a férfi pedig egyet ivott meg lassan. Idővel a férfi rosszul lett és meghalt. Az orvosok azt mondták, az összes ital mérgező volt.

A kérdés:

Hogyan maradhatott a nő mégis életben? Olvasd el még egyszer figyelmesen!

Válasz:

A méreg a jégkockában volt. Mivel a nő gyorsan megitta az összes italt, a jégkockáknak nem volt idejük felolvadni. A férfi viszont lassan ivott, így az ő italába a jégkockából belekerült a méreg.

4. Kazetta

Nézd meg a képet! Egy embert holtan találtak, kezében egy pisztoly volt, mellette pedig egy magnó. A nyomozó megnyomta a Play gombot és meghallgatta a kazettán lévő üzenetet: “Elegem van az életből, úgy döntöttem, véget vetek a fájdalmaimnak és a szenvedéseimnek.” Majd egy pisztolylövés hallatszott. A nyomozó mégsem hitte el, hogy öngyilkosság történt.

 

A kérdés:

Miért gondolt a nyomozó gyilkosságra?

 

 

Válasz:

Ha a férfi öngyilkos lett volna, nem tudja visszapörgetni a kazettát az elejére.

5. Karácsonyi rejtély

Egy nyomozó szolgálatban volt az ünnepek alatt és december 25-én reggel kapott egy hívást, ki is ment a helyszínre. Miután megnyomta a csengőt, egy perccel később az álmos házigazda nyitott neki ajtót. A nyomozó azt mondta neki: “A szomszédja azt állítja, hogy tegnap, azaz Szenteste átjött Önhöz karácsonyi buliba és amíg itt volt, Ön betört a házába és értékes holmikat tulajdonított el.”

A házigazda azt válaszolta: “Ez nem igaz. A családdal a barátoknál ünnepeltük a karácsonyt. Még arra is alig volt időnk, hogy feldíszítsük a karácsonyfát.”

A nyomozó azt mondta: “Ne aggódjon. Számomra elég nyilvánvaló, hogy a szomszédja hazudik.”

A kérdés:

Honnan tudta a nyomozó, hogy a szomszéd nem mond igazat?

Válasz:

A karácsonyfa égősor ki volt húzva és egy égő hiányzott is belőle, enélkül pedig nem működik. A nyomozó számára nyilvánvaló volt, hogy a házigazda mond igazat. Annyira sietve díszítette fel a fát, hogy még azt sem ellenőrizte, működik-e az égősor.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?